Zonne-energie

2.000 zonnepanelen op bedrijfsgebouw

Project:
2.000 zonnepanelen

Duurzame plantendistributeurs Celieplant en Bouquetnet plaatsen maar liefst 2.000 zonnepanelen op hun bedrijfsgebouw.

Oplossing

Al in september 2014 nam Paul van Vree, werkzaam bij Celieplant, contact op met Ekwadraat. Celieplant had onlangs een nieuw bedrijfspand in gebruik genomen en wilde optimaal gebruik maken van zonne-energie. Samen met onze adviseurs heeft Celieplant gekozen om eind 2014 SDE+ subsidie aan te vragen. Na een spannende periode van enkele maanden kwam het verlossende bericht. De SDE+ subsidieaanvraag is toegekend. Met deze subsidie ontvangt Celieplant de komende jaar gegarandeerd 14,7 cent per kWh.

 

Op 1 oktober 2015 nam John Celie, directeur Celieplant, de 2.000 zonnepanelen officieel in gebruik. Dit is ruim een jaar na de opening van het nieuwe bedrijfsgebouw van Celieplant en Bouquetnet op het Green Park in Aalsmeer. Helga van Leur van RTL 4 was aanwezig op het dak met alle genodigden om het officiële moment bij te wonen.

 

De installatie heeft een vermogen van 520 kW. Dit wordt gerealiseerd met panelen van JA Solar en Chint omvormers.  De zonnepanelen zijn bevestigd op het Van der Valk systeem.  Specifiek ontwikkeld voor platte daken. Met een totale investering van ca. € 500.000,- kan Celieplant een groot deel van het eigen gebruik van 750.000 kWh opwekken.

 

De investering van de zonnepanelen werd onder ander mogelijk gemaakt door subsidie. Ekwadraat regelde de SDE+ subsidie voor dit project. Een vergoeding in tarief van 14,7 eurocent per kWh voor de komende 15 jaar. 

Zonne-energie

Rik Heijman
Adviseur

Ik krijg energie van complexe vraagstukken maar ga simpele technieken zeker niet uit de weg. Met mijn uitgebreide kennis van techniek en regelgeving weet ik verbindingen te leggen tussen vraag en aanbod. Mijn kracht ligt in het vertalen van complexe analyses naar begrijpbare taal voor u als ondernemer.

Neem contact op voor mijn visie op uw mogelijkheden:
088 - 4000 535
rheijman@ekwadraat.com