Subsidie innovatiemakelaar voor MKB'ers

Subsidie voor MKB-ondernemers bij het inzetten van een innovatiemakelaar

Het TKI Nieuw Gas wil startende en MKB-ondernemers met een subsidie ondersteunen voor de inzet van een innovatiemakelaar. Er is een lijst samengesteld door het TKI Nieuw Gas met innovatiemakelaars, hierop is Ekwadraat adviseur Klaas de Jong te vinden. U kunt voor zijn inzet als innovatiemakelaar een subsidie ontvangen, wij helpen u graag met deze aanvraag. 


Wat doet een innovatiemakelaar?

Een 'innovatiemakelaar' kan u als MKB-ondernemer onder meer begeleiden bij het ontwikkelen van een businessplan, bedrijfsstrategie, waardepropositie, zoeken naar financiering en projectvorming met andere bedrijven en/of kennisinstellingen.


Financiële bijdrage van TKI Nieuw Gas

Heeft u behoefte aan ondersteuning van onze innovatiemakelaar? Dan kunnen wij samen een aanvraag doen voor de financiële bij het TKI Nieuw Gas. Voldoet u aan de voorwaarden dan kan tot 50% van de kosten voor de ondersteuning van een innovatiemakelaar worden gefinancierd. De andere 50% dient u zelf te betalen. Er wordt een maximale subsidie van € 10.000 afgegeven per onderneming. 

De subsidie is in het leven geroepen om (startende) MKB-ondernemers, die vaak koplopers zijn in innovatie, financieel te ondersteunen. Als ondernemer zijn er vele uitdagingen; bekend zijn met de markt, geen eerdere ondernemerservaring maar ook de beperkte financiële middelen. Het TKI Nieuw Gas wil deze koplopers middels deze financiële ondersteuning graag verder helpen. 

Komt u in aanmerking?

De subsidie is bedoeld voor startende of mkb-ondernemers die actief zijn of willen worden op de thema’s (programmalijnen) van het TKI Nieuw Gas en die met een nieuwe technologische of business innovatie hun activiteiten willen uitbreiden en/of tot ontwikkeling willen brengen. Ook is de subsidie bedoeld voor nichebedrijven/specialisten die actief zijn op de thema’s van het TKI Nieuw Gas en die op zoek zijn naar partnerships/consortia. 

U komt in aanmerking voor een financiële bijdrage als:
•    U een startende of MKB-ondernemer bent.
•    U minimaal 50% van de inhuurvergoeding van een innovatiemakelaar zelf wilt financieren.
•   Uw product of dienst innovatief is en een bijdrage levert aan de thema’s van het TKI Gas. In het bijzonder Groen Gas Vergisting, Groen Gas Vergassing en Small Scale LNG.
•    U maximaal 10.000 euro aan bijdrage van het TKI Nieuw Gas vraagt.

Over de innovatie

De innovatie moet een innovatie zijn voor de markt waarop zich de thema’s van het betreffende TKI richten. Het mag best bestaande technologie zijn die reeds in een andere markt wordt toegepast. De innovatie kan naast een nieuwe technologie ook een nieuw businessmodel zijn dat u wilt introduceren in deze markt. De innovatie mag nog niet door u reeds op de markt zijn gebracht als marktrijp product/dienst. Er wordt geen financiële vergoeding verleend voor reeds uitgevoerde activiteiten.

Onze innovatiemakelaar

Het TKI Nieuw Gas heeft een lijst met innovatiemakelaars samengesteld. U mag ook met een goede onderbouwing een andere innovatiemakelaar kiezen. De innovatiemakelaar die vanuit Ekwadraat in de lijst staat is Klaas de Jong. Zijn expertises zijn duurzame energie, financiering, subsidies en inhoudelijke support. Klaas is bereikbaar via kdejong@ekwadraat.com of telefonisch via T. 088 4000 500. Meer lezen over Klaas? Klik dan hier

Het aanvragen van de financiële bijdrage bij het TKI Nieuw Gas kan vanaf nu tot het beschikbare budget voor deze ondersteuning benut is. Wilt u gebruikmaken van deze mogelijkheid en onze innovatiemakelaar hiervoor inschakelen? 
 

Toonaangevende projecten

Wilt u gebruik maken van deze mogelijkheid en onze innovatiemakelaar inschakelen?

Neem dan contact met ons op via onderstaand contactformulier!


● 
Vrijblijvend antwoord   Binnen 1-2 werkdagen

"Ik help u graag verder als innovatiemakelaar!"

Klaas de Jong

Senior adviseur/procestechnoloog