Projecten

Van monteur naar adviseur

Project:
Van monteur naar adviseur

Ekwadraat start samen met de Energiewacht Groep het project ‘van monteur naar adviseur’.

Oplossing

Het innovatieve idee is naar voren gekomen om monteurs van de Energiewacht Groep mee te nemen in een traject waarin werknemers alleen het afgesproken werk uitvoeren, maar ook klantgericht gaan denken en daarmee nieuwe werkzaamheden acquireren. Tegelijkertijd doen monteurs aan zelfontplooiing hetgeen leidt tot meer betrokkenheid.

 

Dit vergt inzet en wellicht andere inzichten van de monteurs. Hierin worden ze geholpen door hen te begeleiden en waar nodig “tools” mee te geven waardoor deze nieuwe manier van werken adequaat kunnen uitvoeren.

 

De overall doelstelling is om een verandering van de “mindset” van de monteurs te bewerkstelligen zodat zij tijdens uitvoerende werkzaamheden kansen herkennen en weten om te zetten in opdrachten.

Er wordt gestart met een pilot project waarbij reeds 5 monteurs zijn geselecteerd om opgeleid te worden. Tijdens het proces wordt er constant gestuurd en geëvalueerd om het gewenste effect te bereiken. De bedoeling is om in 2016 ongeveer 50 monteurs te hebben opgeleid.

Mike Verhoeven
Adviseur transformatie bebouwde omgeving

06-53720227
Energiebesparing