Projecten

Timboco Kozijntechniek installeert 1.330 zonnepanelen

Project:
Timboco Kozijntechniek

Timboco Kozijntechniek uit Drachten installeert 1.330 zonnepanelen op haar bedrijfspand. Ekwadraat heeft Timboco begeleid bij de realisatie van dit project. Met de wensen van de opdrachtgever en de onafhankelijke projectbegeleiding van Ekwadraat is er een kwalitatief goed systeem geïnstalleerd en heeft Timboco kosten bespaard bij de aanschaf.

Oplossing

Aanvraag SDE+ subsidie

In 2017 heeft Timboco de SDE+ subsidie aangevraagd en beschikt gekregen. Met deze succesvolle beschikking ontvangt Timboco 15 jaar lang subsidie op de geproduceerde energie. 

Opstellen Pakket van Eisen

Voor de uitvraag naar leveranciers hebben Ekwadraat en Timboco samen een Pakket van Eisen opgesteld. Rick van Houten, Timboco: "Wij hebben nog geen ervaring met het laten aanleggen van een zon-PV installatie, waardoor het moeilijk voor ons is om te bepalen waar een installatie aan moet voldoen. Ekwadraat vertelde ons wat belangrijk is bij de keuze voor de installatie. Ekwadraat heeft met haar expertise de juiste uitvraag gedaan rekening houdend met onze wensen."

 

Het Pakket van Eisen is voorgelegd aan drie partijen. Alle partijen hebben een bezichtiging op locatie uitgevoerd en op basis daarvan een offerte aangeleverd.

Vergelijken en beoordelen offertes

De ontvangen offertes zijn zowel op basis van de prijs als de kwaliteit met elkaar vergeleken. Rick van Houten van Timboco: "Er zat 30.000 euro verschil in de diverse aanbiedingen. Met de onafhankelijke begeleiding van Ekwadraat hebben wij de juiste keuze voor een leverancier weten te maken die aansluit op onze wensen en hierdoor bespaard op de kosten van de installatie." 

Bouwbegeleiding

De gekozen leverancier is aan de slag gegaan met het installeren van de zon-PV installatie. Tijdens de bouwfase heeft Ekwadraat een controle uitgevoerd waarbij gecontroleerd is of de installatie geplaatst wordt volgens het Pakket van Eisen en de juiste componenten worden gebruikt. 

Oplevering

Na realisatie van de installatie is er een opleverkeuring uitgevoerd door Ekwadraat. Ekwadraat heeft de installatie ingeschreven bij CertiQ en gezorgd dat de SDE+ subsidie wordt uitgekeerd. 

 

In totaal zijn er 1.330 zonnepanelen geïnstalleerd met een totaal vermogen van 330 kWp. Jaarlijks levert de installatie 313.500 kWh stroom. Voor Timboco heeft de zon-PV installatie geresulteerd in een duurzame bedrijfsvoering, waarmee het bedrijf voorbereid is op de toekomst.  

Henk Hartman
Adviseur SDE+ subsidie

088 - 4000 534