Nieuws

Ekwadraat weer in te schakelen voor gaslekdetectie

Bij vergistingsinstallaties kunnen na verloop van tijd gaslekken ontstaan die voor het blote oog bijna niet detecteerbaar zijn. Door tijdig en regelmatig uw vergister te controleren op gaslekken kunt u dit voorkomen, waardoor u geen inkomsten misloopt. Ekwadraat spoort deze lekkages graag voor u op zodat deze opgelost kunnen worden. 

Gaslekkages zichtbaar maken

Met een gascamera is het mogelijk om gaslekkages vast te stellen en in kaart te brengen. Het is een snelle, veilige en effectieve manier om lekkages op te sporen. Aan de hand van de detectieresultaten wordt berekend hoeveel gas er lekt en wat hiervan de kosten en risico’s zijn. Tenslotte dragen we oplossingen aan waarmee u het probleem kunt verhelpen.

Onze werkwijze

Een van onze adviseurs zal uw installatie bezoeken met een gaslekdetectiecamera. Met deze geavanceerde camera worden gaslekkages gedetecteerd en duidelijk in beeld gebracht in foto’s en video’s. Hierdoor ontstaat een duidelijk beeld van de locatie, afmetingen en risico’s van eventuele lekkages.

Doelstelling

De volgende doelstellingen kunnen wij verwezenlijken:

  • Biogaslekkages detecteren;
  • Het verlies door lekkage berekenen;
  • Voldoen aan controle vereisten (NTA 8399);
  • Voldoen aan milieu-eisen (VOS preventie).
 

Milieu- en controleverplichtingen

Bio- en stortgasinstallaties worden steeds strenger gecontroleerd. Daarnaast worden ook de milieu-eisen steeds strenger. Met de specifieke kennis binnen Ekwadraat kunnen we u helpen om aan de criteria te voldoen. Het scheelt u veel tijd en moeite als u zich niet druk hoeft te maken of uw installatie aan de eisen voldoet.

Onze hulp nodig?

Neem contact op met Niels Olivier voor meer informatie met betrekking tot prijzen en het maken van een afspraak. 

Wat is de brandstof van de toekomst?
Grote belangstelling aardgasvrije wijken

Lees meer
Seminar 'de brandstof van de toekomst'

Lees meer
Let op: Aftrekpercentage EIA in 2019 van 54,5 procent naar 45 procent

Lees meer
SDE+ subsidie najaarsronde 2018

Lees meer