Over ons

MVO

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO), ook wel ‘duurzaam ondernemen’ genoemd, is ‘hot’. Steeds meer organisaties kijken kritisch naar de invloed van werkprocessen op mens en milieu. Voor Ekwadraat is duurzaam ondernemen onze core business. Dagelijks verlenen wij op duurzaamheid gerichte diensten en producten aan uiteenlopende organisaties en bedrijven. Maar daar houdt onze maatschappelijke verantwoordelijkheid natuurlijk niet op. Ook wij kunnen altijd duurzamer ondernemen. Ook voor ons geldt: Practise what you preach! Hoe we dat doen? Hieronder leest u enkele voorbeelden van onze initiatieven om bewuster te ondernemen.

ISO 26000

ISO 26000 is een internationale richtlijn voor MVO. De richtlijn heet officieel ‘Guidance on Social Responsibility’. Ekwadraat heeft de beschreven richtlijnen toegepast op haar bedrijfsvoering. We hebben de zelfverklaring opgesteld en gepubliceerd op onze website en het publicatieplatform ISO 26000. De zelfverklaring is gebaseerd op zelfonderzoek en evaluatie van de resultaten daarvan in het licht van NEN-ISO 26000: 2012.ISO

Dat leest u in de referentiematrix, die dient als onderbouwing van de NEN-ISO 26000: 2010 zelfverklaring.

Duurzame inkoop

Bij Ekwadraat doen we zoveel mogelijk aan duurzame inkoop. Al het papier wat we gebruiken is FSC-gecertificeerd en ook ander drukwerk bestellen we altijd bij FSC-gecertificeerde drukkers. Ook kiezen we onze relatiegeschenken uit op duurzaamheid. Onze pennen zijn bijvoorbeeld gemaakt van bamboe: een duurzaam alternatief voor hout. Zelfs de vlaggen die voor ons kantoor hangen, zijn volledig gemaakt van gerecyclede PET-flessen. 

Duurzaam vervoer

Natuurlijk sparen wij het milieu door de auto zo weinig mogelijk te gebruiken, maar er zijn momenten dat je de auto echt nodig hebt. De auto’s die wij in dat geval gebruiken, rijden op groen gas, want dat is op dit moment de meest duurzame brandstof. Een auto op groen gas heeft in vergelijking met een auto op diesel drie keer minder emissie. Daarnaast hebben we een bedrijfsfiets. Voor afspraken op korte afstand maken we hier graag gebruik van. Dit is beter voor het milieu en zeker ook voor de gezondheid.