Beleidsmedewerker

Opdracht

De beleidsmedewerker, duurzaamheid en de energietransitie, van gemeente Vlieland zou vanwege zwangerschapsverlof 4 maanden afwezig zijn. Omdat er op dit moment juist veel speelt op die onderwerpen, zocht de gemeente een tijdelijke vervanging. Ze waren opzoek naar iemand met ervaring in het politiek-ambtelijk samenspel en het schrijven van college en raadsvoorstellen, kennis van actuele energietransitie onderwerpen (PAW, TVW, RES) en vooral iemand die zich snel ergens thuis voelt en van aanpakken weet. 

Datum

6 januari 2020 t/m 1 mei 2020

 

Opdrachtgever

Gemeente Vlieland

 

Onze adviseur Rowan Benning was daarin een goede match en werd daarom voor 4 maanden, 2 dagen per week gedetacheerd bij gemeente Vlieland. In overleg met de opdrachtgever is besloten dat Rowan twee aaneengesloten dagen op het gemeentehuis van Vlieland aan de slag zou gaan, daarom verbleef Rowan wekelijks 1 nacht op Vlieland.  


De eerste twee weken waren van de detachering stonden in het teken van de overdracht: de organisatie en collega’s leren kennen, veel inlezen in (beleids)stukken en veel vragen stellen over de gang van zaken en inhoud. Aan het eind van de twee weken zijn prestatie afspraken gemaakt. De focus werkzaamheden bestonden uit:

  • Proeftuin Aardgasvrije Wijken (PAW): de bestaande proeftuin en het verkennen van een mogelijk nieuwe aanvraag.
  • Verkennen wat de huidige situatie van Vlieland is op het gebied van de warmte transitie en het ontwikkelen van een plan van aanpak voor de Transitievisie Warmte (TVW).
  • De belangen van Vlieland en de Waddeneilanden vertegenwoordigen in de ontwikkeling van de Regionale Energie Strategie (RES) Fryslân.
  • Een uitvoeringsplan ontwikkelingen voor de Regeling Reductie Energiebesparing (RRE).

"Zoek je iemand voor een tijdelijke detachering?
Mijn collega's en ik staan voor je klaar!"

Rob Goes

Manager sales & marketing

“Dank aan mijn tijdelijke collega Rowan. Snel, adequaat, helder en ook nog sprankelend en vrolijk: een hele fijne samenwerking!” 
- Barbara de Bruijn, uitvoering duurzaamheidprogramma gemeente Vlieland.

Gerelateerde projecten