BioNOF

Organisatie
Share project

BioNOF zorgt voor duurzame economische ontwikkeling, werkgelegenheid, innovatie op het gebied van duurzame energieproductie en (wellicht in de toekomst nog veel belangrijker) herwinning van mineralen!

 

Sinds december 2007 is Ekwadraat aan de slag om de BioNOF gerealiseerd te krijgen. Er zijn veel knelpunten weggewerkt en sinds 2010 ligt er een businesscase. Er is alleen nog exploitatiesubsidie (SDE) nodig, zoals bij alle duurzame energieproductieprojecten.

 

BioNOF, een uniek project met internationale belangstelling, is niet alleen belangrijk om haar substantiële bijdrage aan de nationale doelstelling van duurzame energieproductie. Het is een project dat in de toekomst zeer belangrijk wordt voor verdere duurzame ontwikkelingen. Duurzame energie (bijvoorbeeld uit mest) is belangrijk. Het voorkomt emissie (direct en in-direct) en energie kan direct en op locatie worden benut. De nadere output is digestaat. Dit zit boordevol mineralen, waaronder fosfaat. “De geleerden zijn het er nog niet over eens wanneer fosfaatmijnen uitgeput zijn!”