1.330 zonnepanelen

Timboco Kozijntechniek is gevestigd in Drachten. Het bedrijf is gespecialiseerd in het leveren van kozijnen, ramen en deuren voor ieder huishouden. Timboco focust op drie hoofdpunten: duurzaam, degelijk en doordacht. Verduurzaming staat hoog op de agenda voor de komende jaren. Om die reden is Ekwadraat gevraagd om het bedrijf te begeleiden bij het verduurzamen van de organisatie.
 

De ambitie


Timboco heeft de wens uitgesproken om de benodigde elektriciteit duurzaam op te wekken. Het bedrijf heeft een groot beschikbaar dakoppervlak en was geïnteresseerd in de toepassing van zonnepanelen.

Ekwadraat werd gevraagd om te onderzoeken wat de mogelijkheden waren voor toepassing van zonnepanelen en vervolgens het bedrijf te begeleiden bij de realisatie van het project.
 

Specialisaties binnen dit project:

Deel dit project

"Er zat 30.000 euro verschil in de diverse aanbiedingen. Met de onafhankelijke begeleiding van Ekwadraat hebben wij de juiste keuze weten te maken voor een leverancier die aansluit op onze wensen. Hierdoor hebben we bespaard op de kosten van de installatie."

- Rick van Houten, Timboco Kozijntechniek

De werkwijze

Als eerste stap heeft Ekwadraat een analyse gemaakt van de toepassing van zonnepanelen. Zo is er gekeken naar het beschikbare oppervlak, de oriëntatie en het type dak. Hieruit bleek voldoende potentie voor een interessant project. 

Vervolgens heeft Ekwadraat de SDE+ subsidie aangevraagd en heeft Timboco deze gekregen. Zo ontvangt Timboco 15 jaar lang subsidie op de geproduceerde energie. 

Hierna hebben Ekwadraat en Timboco voor de uitvraag naar leveranciers samen een Pakket van Eisen opgesteld. Rick van Houten, Timboco: "Wij hebben nog geen ervaring met het laten aanleggen van een zon-PV-installatie, waardoor het moeilijk voor ons was om te bepalen waar een installatie aan moet voldoen. Ekwadraat vertelde ons wat belangrijk is bij de keuze voor de installatie. Ekwadraat heeft met haar expertise de juiste uitvraag gedaan rekening houdend met onze wensen." 

Het Pakket van Eisen is voorgelegd aan drie partijen. Alle partijen hebben een bezichtiging op locatie uitgevoerd en op basis daarvan een offerte aangeleverd. De ontvangen offertes zijn zowel op basis van de prijs als de kwaliteit met elkaar vergeleken. 

De gekozen leverancier is aan de slag gegaan met het installeren van de zon-PV-installatie. Tijdens de bouwfase heeft Ekwadraat gecontroleerd of de installatie geplaatst werd volgens het Pakket van Eisen en of de juiste componenten werden gebruikt. 

Na de oplevering van de installatie is er een keuring uitgevoerd door Ekwadraat en is de installatie ingeschreven bij CertiQ. Tot slot heeft Ekwadraat gezorgd dat de SDE+ subsidie wordt uitgekeerd. 

Resultaat

In totaal zijn er 1.330 zonnepanelen geïnstalleerd met een totaal vermogen van 330 kWp. Jaarlijks levert de installatie 313.500 kWh stroom. Voor Timboco heeft de zon-PV-installatie geresulteerd in een duurzame bedrijfsvoering, waarmee het bedrijf voorbereid is op de toekomst.  
 "Ik help u graag om een zonnepanelen-installatie te realiseren op uw bedrijf"

Henk Hartman

Expert zon PV

1.330 zonnepanelen

                                                                                         

313.500 kWh opwekking

                                                                                                                               

€ 30.000 bespaard op investering

                                                                                         

Dit wil ik ook

 

Gerelateerde projecten