Verbinder Praktijk

De opdracht

Op 14 mei 2019 is de Green Deal Aquathermie Nederland ondertekend en heeft als doel: het versnellen van de energietransitie door waarde en toepassing aquathermie in kaart te brengen. Zo’n 50 partners en partijen hebben inmiddels dit doel onderschreven en zich aangesloten bij het Netwerk Aquathermie (NAT). Ekwadraat is één van hen.


Het Netwerkbureau is de uitvoeringsorganisatie en bestaat uit een team met van 7 mensen die parttime hun functie voor NAT bekleden. Samen met de programmamanager en programmaondersteuner werken er 5 verbinders. Elke verbinder is verantwoordelijk voor een bepaald onderwerpen: communicatie, financiering, governance, praktijk en kennisontwikkeling. 

Onze adviseur Rowan Benning is Verbinder Praktijk voor 2 dagen in de week. Als Verbinder Praktijk is zij bezig met:

  • Het verbeden en uitwisselen van kennis en ervaring met betrekking tot aquathermie.
  • Het organiseren van communities of practice.
  • Het stimuleren van nieuwe initiatieven en eventuele ondersteuning.
  • Het werken aan strategische en tactische doelen voor het spoor praktijk binnen het netwerk.
  • Verbinding zoeken met de activiteiten van andere klimaatprogramma’s zoals PAW, NP RES en ECW).
     

Datum

1 juli 2021 - 1 januari 2022

Opdrachtgever

Unie van Waterschappen

Specialisaties

Aquathermie
Adviseur op locatie

 

Rowan over haar evaring bij het NAT

“Gedetacheerd zijn bij het Netwerk Aquathermie is erg leuk. We werken met een klein team en hebben korte lijntjes. Eigenlijk was het de bedoeling dat ik één dag in de week op kantoor in Den Haag zou zitten, maar vanwege Corona ben ik daar nog nooit geweest. Erg jammer, want het leek mij juist leuk om een beter gevoel te krijgen bij landelijk beleid en programma’s, naast de ervaringen die ik reeds heb op gemeentelijk en provinciaal niveau. Onderdeel van mijn functie is natuurlijk wel regelmatig afstemmen en contacten onderhouden met nationale programma’s, maar het is wel anders. 
Ik vind aquathermie een hele toffe techniek. Nederland is een echt waterland en daarom past aquathermie op de juiste plekken heel goed. Als netwerk proberen we zoveel mogelijk uitdagingen voor de realisatie te tackelen en te sturen op kennis ontwikkeling daar waar nodig is. De afgelopen 3 jaar heeft aquathermie veel meer bekendheid gekregen. Erg leuk om dat te zien en onderdeel van uit te maken. Maar we zitten in een transitie en daar blijft altijd genoeg te leren. Daarom zijn we nu aan het kijken op welke manier het Netwerk voortgezet kan worden, na het eindigen van de Green Deal.”

Wil je meer weten over het Netwerk Aquathermie? Kijk dan op de website. Meer weten over wat Ekwadraat doet op het gebied van aquathermie? Klik dan hier!
 

"Wilt u één van onze adviseur inschakelen voor
een detachering, neem dan contact met mij op!"

Sabrina Kouwenhoven

Senior adviseur

Gerelateerde projecten