088 4000 500 info@ekwadraat.com

  15 jaar ervaring   Altijd onafhankelijk advies   Innovatieve oplossingen

Wijkbedrijf Bilgaard

Organisatie
Share project

 

Bij Wijkbedrijf Bilgaard speelt energie een belangrijke rol. Zo bespaart een energiecoach bij bewoners al gauw een paar tientjes per maand door inzicht te geven in het energieverbruik. Het verbeteren van de isolatie en het ontwikkelen van duurzame energie met zonnepanelen en biomassaketels levert weer een paar tientjes per maand op. Bovendien ontstaat er lokale werkgelegenheid, want bewoners krijgen een rol in de exploitatie van de biomassaketel.

 

Wijkbedrijf Bilgaard gaat verder dan energie: ook zorg, beheer en onderhoud worden lokaal georganiseerd. Hierdoor gaan de woonlasten nog verder omlaag en ontstaat nog meer werk.

 

Het Wijkbedrijf Bilgaard is een samenwerkingsverband van bedrijven en bewoners die van de wijk Bilgaard een prachtige wijk wil maken waar het prettig wonen en leven is.

 

Hierbij werkt Ekwadraat samen met:

  • Bouwgroep Dijkstra Draisma (bouwbedrijf);
  • KUUB (collectief opdrachtgeverschap) ;
  • KAW architecten (architect en bewonerscommunicatie).

Samen werken zij in opdracht van WoonFriesland aan het verhogen van de energieprestatie en het verbeteren van het uitrustingsniveau van ruim 300 sociale huurwoningen. Daarnaast kijkt dit project ook naar de leefbaarheid in de wijk Bilgaard, door bijvoorbeeld het inzetten van betaalde vrijwilligers die optreden als energieadviseur binnen de wijk.