Senior adviseur Energietransitie

Over ons

Ekwadraat gelooft in een toekomst zonder fossiele energie met regionaal gesloten kringlopen en lokaal georganiseerde energie. Ekwadraat ziet kansen die voor anderen verborgen blijven, legt verbindingen tussen bedrijven, projecten en mensen die niet direct voor de hand liggen en onderscheidt zich door vernieuwend en conceptueel te denken. Hiermee geeft Ekwadraat, nu en in de toekomst, een krachtig antwoord op de ingewikkelde energievraagstukken en neemt haar verantwoordelijkheid in het oplossen van het klimaatprobleem.

Ons energietransitieteam is een team van ervaren professionals en focust op vraagstukken van overheden op het gebied van energietransitie en circulariteit.  Denk daarbij aan het aardgasvrij maken van de gebouwde omgeving, onze bijdrage aan regionale energiestrategieën en het aanjagen van circulariteit binnen gemeentes en onderwijsinstellingen. Het team is groeiende en daarom zijn wij op zoek naar een senior adviseur Energietransitie met voldoende jaren ervaring, een uitgebreid en relevant netwerk. 
 

Jouw rol

Jij bent net als wij een echte transitieversneller. Je gaat je huidige netwerk met klanten gebruiken en uitbreiden en weet dit ook effectief te benutten. Door effectief gebruik te maken van dit netwerk weet je ook nieuwe opdrachten te generen voor jezelf en de rest van Ekwadraat. Daarnaast ga je natuurlijk zelf ook aan de slag als projectmanager, programmamanager of senior adviseur en werk je mee aan onze projecten.
 

Jouw profiel

  • Minimaal 10 jaar werkervaring met duurzaamheid en/of de energietransitie
  • Kan energievraagstukken vanuit verschillende perspectieven inzichtelijk maken (businesscases, technische concepten, draagvlak, gebiedsgericht)
  • Heeft ruime ervaring in de adviesbranche en met projectmatig werken (bij voorkeur een aantal jaar werk ervaring bij een gerenommeerd consultancy bureau)
  • Kan beleid en innovaties vertalen naar concrete (technische) projecten
  • Ervaring met stakeholder- en omgevingsmanagement
  • Beschikt over een relevant en aantoonbaar netwerk bij publieke/private partijen (gemeenten, provincies, waterschapper ed)
  • Heeft HBO/WO werk- en denkniveau
  • Je woont in het Noorden of midden van Nederland
  • Beschikt over commerciële flair, bent communicatie vaardig, pro-actief, klantgericht en weet bruggen te bouwen tussen de verschillende afdelingen

Wat bieden wij jou

Wij bieden je een uitdagende fulltime functie in een open, informele en sterk groeiend bedrijf. Daarnaast krijg je de mogelijkheid om jezelf te ontwikkelen door middel van een persoonlijk ontwikkeltraject. We organiseren regelmatig bedrijfsactiviteiten en gezellige borrels. Je ontvangt een marktconform salaris passend bij je opleiding en ervaring en goede secundaire arbeidsvoorwaarden.

Solliciteren? 

Spreekt de functie van senior adviseur Energietransitie je aan, vul dan onderstaand contactformulier in! Heb je inhoudelijk vragen, neem dan contact op met Rob Goes, manager Energietransitie via 088-4000500/06-42740399. Je hoort vervolgens snel of we je uitnodigen voor een nadere kennismaking.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. 

Solliciteer direct!

Wil jij onze nieuwe collega worden? Vul dan je gegevens in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.