Solar engineer

Senior solar engineer

Ben jij toe aan een nieuwe technische uitdaging? Wil jij helpen om Nederland te verduurzamen? Heb jij al werkervaring als PV (solar) Engineer? Reageer dan op nu de vacature senior solar engineer bij Ekwadraat.

Over ons

Ekwadraat gelooft in een toekomst zonder fossiele energie met regionaal gesloten kringlopen en lokaal georganiseerde energie. Ekwadraat ziet kansen die voor anderen verborgen blijven, legt verbindingen tussen bedrijven, projecten en mensen die niet direct voor de hand liggen en onderscheidt zich door vernieuwend en conceptueel te denken. Hiermee geeft Ekwadraat, nu en in de toekomst, een krachtig antwoord op de ingewikkelde energievraagstukken en neemt haar verantwoordelijkheid in het oplossen van het klimaatprobleem. Ons solarteam helpt bedrijven en overheden bij het behalen van hun energiedoelstellingen. Het team is groeiende en daarom zijn wij op zoek naar een senior solar engineer met enkele jaren ervaring. 

Jouw rol

In deze functie ben je verantwoordelijk voor de gehele technische engineering van zonnestroomsystemen op daken, velden, overkappingen en waterbassins. Deze ontwerp en ontwikkel je tot in detail. Tevens denk je mee over de commerciële haalbaarheid van de ontworpen systemen.

Wat ga jij doen?
Als senior solar engineer ben je verantwoordelijk voor het ontwerp van de PV-Installatie voor zakelijke klanten van Ekwadraat en veel van haar partners. Je maakt onderdeel uit van een Financiering en subsidie team bij Ekwadraat. In dit team ontwerp jij de PV-installatie aan de AC-zijde en/ of DC-zijde. Daarbij maakt je gebruik van ondersteunende software zoals AutoCad, PV Syst, PV Sol en Sketch-up. Voor Soleila werk je samen met partijen die middels droning objecten inmeten en vertaalt deze opnames naar legplannen en ballastplannen. Tevens maak je opbrengst (Yield) berekeningen op basis van de legplannen die gebruikt kunnen worden voor due dilligence processen bij banken en exploitanten. Als alle ontwerptekeningen gereed zijn kan de bouw van de PV-Installatie door een externe partij beginnen. Tijdens de bouw blijf je betrokken, zodat wijzigingen tijdens het werk direct verwerkt worden. Voor de projectleider en installateurs ben je tevens een vraagbaak voor specialistische vragen. Indien noodzakelijk bezoek je het project voor ondersteuning en voor het vastleggen van details.

 

Werkzaamheden samengevat

 • Ondersteunen van de sales afdeling door het doen van onderzoek, het maken van berekeningen en ontwerpen;
 • Zorgdragen voor de engineering van een zonnestroomproject;
 • Aansturen van partijen die 3-D drone opnames verzorgen van daken, Velden, overkappingen  en waterbassins.
 • Vertalen van 3D drone tekeningen naar legplannen.
 • Aanleveren van tekeningen die voor het verkrijgen van een omgevingsvergunning noodzakelijk zijn.
 • Maken van legplannen en 3D animaties en tekeningen (AutoCad of Sketch-up omgeving)
 • Maken van ballastplannen zodat deze gebruikt kunnen worden door een constructeur om de draagkracht van dakconstructies en/of overkappingen te controleren.
 • Maken van Yield berekeningen met behulp van PV software zoals PV Syst en PV Sol.
 • Innovatie op het gebied van zon-pv ontwikkelen en implementeren binnen de producten en werkprocessen van Ekwadraat.
 • Pre- en post commissioning checks van de installateur.
 • Adviseren over alle aspecten van een project;
 • Meedenken over verbetering en structuren van processen & werkzaamheden.

Jouw profiel

Jij hebt een resultaatgerichte en creatief persoon. Vernieuwend denken zijn voor jou vanzelfsprekend. Je werkt nauwkeurig en werkt ontwerpplannen tot in detail uit. Daarvoor is geduld nodig, maar ook doorzettingsvermogen om deadlines te realiseren. Van nature ben je leergierig en altijd op zoek naar nieuwe kennis en informatie over PV-Techniek, materialen en gereedschappen. Jouw insteek is om de installatie van zonnepanelen zo efficiënt mogelijk te laten verlopen met de juiste kwaliteit, binnen de gestelde normen en eisen, tegen de laagste kosten

Functie-eisen
Om voor deze functie in aanmerking te komen, dien je te voldoen aan de volgende eisen:

Solliciteren?

Wij bieden je een uitdagende functie in een open, informele en dynamische omgeving met veel mogelijkheden om je te ontwikkelen. Daarnaast bieden wij je een marktconform salaris passend bij je opleiding en ervaring en goede secundaire arbeidsvoorwaarden.

Spreekt de functie van solar engineer je aan, vul dan onderstaand contactformulier in! Heb je inhoudelijk vragen, neem dan contact op met Cor van de Haar, algemeen directeur Ekwadraat Advies B.V. via 088-4000500/06-20700011. Je hoort vervolgens snel of we je uitnodigen voor een nadere kennismaking.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. 

Solliciteer direct!

Wil jij onze nieuwe collega worden? Vul dan je gegevens in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.