Vacature stagiair(e) marketing en communicatie

Allround stagiair(e) marketing en communicatie

Dagelijks werken wij aan de grootste transitie in onze geschiedenis: de energietransitie. Alle medewerkers van Ekwadraat werken met een enorme passie en drive aan het versnellen van deze transitie. Maar dit kunnen we nietalleen én daarom zijn we op zoek naar jou! Wij zijn een jong team met een gemiddelde leeftijd van 31. We hebbeneen informele werksfeer, als de coronamaatregelen het toelaten doen we graag een potje tafelvoetbal en sluiten wede week af met een VRIJMIBO. Wie weet werk jij in de toekomst samen met ons aan het verduurzamen vanNederland, wij zoeken namelijk een allround marketing en communicatie stagiair(e).

Jouw profiel

We zoeken een stagiair(e) met een aanpakkersmentaliteit die nauwkeurig te werk gaat. De werkzaamheden zijn erg uiteenlopend, je moet dus flexibel zijn en oplossingsgericht werken, creativiteit is daarbij belangrijk. Kun je werken met vormgevingstools van Adobe, kan je een video monteren of heb je ervaring met het werken in websites? Dan heb je een streepje voor!

Kerntaken

Dagelijks ga je aan de slag met het ontwikkelen van content voor verschillende online middelen en kanalen. Zo staan social media, het schrijven van (web)teksten, aanpassingen doen op de websites en diverse vormgevingsklussen op de lijst van activiteiten. Daarnaast ondersteun je in het doen van marktanalyses, het opzetten van online campagnes, het ontwikkelen video materiaal, het organiseren van podcasts, webinars en events.


Ekwadraat

Wij zijn een duurzaam adviesbureau voor overheden, mkb’ers en de industrie, maar dat is niet alles. Met een breed scala aan diensten willen wij de energietransitie in Nederland stimuleren en versnellen. Denk aan transitiemanagement, financieel management, engineering en modelering, projectontwikkeling, Asset management, beleid en handhaving. Onze klanten en werkzaamheden zijn heel uiteenlopend net als ons team. In ons team staat kennisdeling voorop, het werken met nieuwe technieken en methodes in combinatie met onze expertise maakt dat we een innovatief en sterk team hebben. Wij zijn een team dat verbindend werkt en een hands-on mentaliteit heeft, wij denken in mogelijkheden en kansen.


Vraagstuk

Voor jouw stageperiode hebben wij een aantal specifiekevraagstukken waarmee jij aan de slag kunt.

Instagram

Vorig jaar hebben wij een Instagram account gelanceerd,niet voor onze directe doelgroep maar wel voor onzetoekomstige doelgroep. We proberen te bouwen aan eenmooie feed en lopen nu een beetje vast. Welke contentslaat nou aan en wat is geschikt om te posten. Behaalthet middel nu zijn doel en hoe krijgen we meer volgers?

Website

Doordat we voor drie verschillende doelgroepen werken,met veel verschillende diensten en technieken, is hetlastig om één website te hebben die alle drie dedoelgroepen aanspreekt. Hoe kunnen wij ervoor zorgendat de content op de website en de indeling van dewebsite de juiste route en informatie biedt per doelgroep.

Microcontent

Wij hebben veel videomateriaal verzameld en veel blogsop de website staan. Deze worden nog niet optimaalingezet en dit is zonde. Uit een webinar van een uur kan content voor meerdere weken gehaald worden. Kleineteasers of korte fragmenten die specifieke vragenbeantwoorden. Kortom we hebben erg veel potentiëlecontent die niet gebruikt wordt. Hoe kunnen wij dit weloptimaal inzetten?

Ben jij onze nieuwe stagiair?

Herken jij jezelf in het profiel, spreken de kerntakenen de vraagstukken jou aan? Solliciteer dan snel via onze website. Voor meer informatie over devacature neem contact op met Lieselotte Dekenga via T. 0643012476 of Ldekenga@ekwadraat.com.

De duurzame wereld van morgen begint vandaag met jou!