Vacature stagiair(e) marketing en communicatie

Stagiair(e) marketing en communicatie

Ekwadraat zoekt een allround marketing en/of communicatie stagiair(e), iemand die gemotiveerd is om lekker mee te werken in een jonge dynamische omgeving. Ben jij of ken jij deze aanpakker? Laat het ons dan weten! 

Over ons
De Ekwadraat Group is een innovatieve organisatie die van advieswerk tot ontwikkelaarswerkzaamheden uitvoert. De totale organisatie telt negen verschillende merken waarvan Ekwadraat Advies de grootste is. Ekwadraat Advies is een adviesbureau voor overheden, mkb’ers en de industrie op het gebied van duurzame energie, but that’s not all! Wij bieden een scala aan diensten waarmee wij de energietransitie in Nederland willen stimuleren en versnellen. Denk hierbij aan maken van wijkuitvoeringsplannen voor gemeenten, een vergunningsaanvraag doen voor een vergistingsinstallatie, energiebesparingsaudits en CO2 footprint berekeningen voor mkb’ers, maar ook het regelen van subsidies voor zonnedaken op bedrijventerreinen. Onze klanten en werkzaamheden zijn heel uiteenlopend net als ons team.
 

Ons team

Het team van Ekwadraat Advies telt zo’n 30 vaste medewerkers met een gemiddelde leeftijd van 31. Het team bestaat uit young professionals aangevuld met senioren waarvan sommige vanaf dag één bij Ekwadraat betrokken zijn. We hebben een informele werksfeer en als de coronamaatregelen het toelaten doen we graag een potje tafelvoetbal en sluiten we de week af met een VRIJMIBO.  


Kennisdeling staat bij ons voorop, daarom zijn er ook stagiaires en trainees werkzaam binnen het team. Kennisdelen, werken met nieuwe technieken en methodes in combinatie met de expertise van onze doorgewinterde duurzaamheidsadviseurs maakt dat we een innovatief en sterk team hebben. Wij denken in mogelijkheden en kansen, een team dat verbindend met een hands-on mentaliteit te werk gaat.

Kerntaken

We zijn een innovatieve organisatie en dit laten we terugkomen in onze marketing en communicatie. Daarom werken wij met nieuwe technieken en online strategieën. Dagelijks ga je aan de slag met het ontwikkelen van content voor verschillende online middelen en kanalen. Zo staan social media, het schrijven van (web)teksten, aanpassingen doen op de websites en diverse vormgevingsklussen op de lijst van activiteiten. Daarnaast ondersteun je in het doen van marktanalyses, het opzetten van online campagnes en maken van marketing/communicatieplannen.


In 2021 staan er weer supergave dingen op de planning. Zo hebben we een start gemaakt met het geven van webinars, dit willen uitbreiden naar het maken van podcasts. Je zal dan ook een grote rol krijgen bij de organisatie en technische ondersteuning van de webinars en podcasts. Een ander speerpunt is het hergebruiken van content, uit bestaande content dus micro content halen. Denk hierbij aan 30 seconde uit een webinar knippen voor social media of uit een blog een sterke quote halen. Hierin heb je veel eigen vrijheid zolang het maar aansluit op onze doelgroep en strategie. Binnen het team werken we intensief samen en zien we een stagetraject als een wederzijds leerproces.

J ouw profiel

We zoeken een stagiair(e) met een hands-on mentaliteit die nauwkeurig te werk gaat. De werkzaamheden zijn erg uiteenlopend en soms ad hoc, je moet dus flexibel zijn en oplossingsgericht werken, creativiteit is daarbij belangrijk. Kun je werken met vormgevingstools van Adobe, kan je een video monteren, heb je ervaring met WordPress of een ander CMS-systeem? Dan heb je een streepje voor! Nieuwsgierigheid naar nieuwe trends en ontwikkelingen in contentland worden zeer gewaardeerd. 


Dagelijks werken wij met elkaar aan het versnellen van de energietransitie voor de volgende generaties, affiniteit met duurzaamheid is daarom een pré. Herken jij jezelf in dit profiel? Solliciteer dan snel!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. 

Solliciteer direct!

Wil jij onze nieuwe collega worden? Vul dan je gegevens in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.