Afstudeeropdracht - WUP model

Ekwadraat

Onze generatie staat voor de grootste transitie uit de geschiedenis: de energietransitie. In een kort tijdsbestek moeten we overschakelen van fossiele brandstoffen naar volledig duurzame energie. En we hebben iedereen nodig om deze enorme transitie voor elkaar te krijgen. Samen verduurzamen we huizen en bedrijven, realiseren we zonneparken, vergisters, warmtenetten en nog veel meer. Ons doel is om de energietransitie te versnellen. Vanuit Ekwadraat begeleiden we bedrijven, gemeentes en ondernemers bij het realiseren van duurzame energieprojecten.

Team transitiemanagement

Binnen het team transitiemanagement richten we ons veelal op de organisatorische kant van de energie- en warmtetransitie. Binnen de warmtetransitie is hier momenteel veel vraag naar. Onze opdrachtgevers zijn voornamelijk gemeenten of provincies.

Functie

We hebben onderstaande afstudeeropdracht geformuleerd:

Onderzoek wat de criteria en uitgangspunten zijn voor het succesvol tot stand komen van wijkuitvoeringsplannen en ontwikkel een ideaal (proces)plaatje van hoe een wijkuitvoeringsplan tot stand zou moeten komen. Dit wordt het basisproces, of de basisaanpak, dat Ekwadraat adviseurs zullen doorlopen in een wijkuitvoeringsplan-opdracht.

Het proces om te komen tot wijkuitvoeringsplannen wordt verschillend ingezet door gemeenten en er zijn inmiddels veel dingen over geleerd. Het belang van communicatie en participatie in het traject wordt bijvoorbeeld regelmatig besproken. Maak scherp wat de leerlessen zijn en hoe deze het basisproces kunnen beïnvloeden. Er worden regelmatig bijeenkomsten georganiseerd of Webinars en podcasts ontwikkeld rondom relevante thema’s voor wijkuitvoeringsplannen (participatie, rol van bewoners vs gemeente in het proces).

We verwachten van de student dat zij/hij hier onderzoek naar doet (incl. bijeenkomsten bijwoont en gesprekken voert) en van daaruit een model ontwikkeld waarmee we trajecten voor wijkuitvoeringsplannen kunnen volgen. Dit wordt dan een middel waarmee adviseurs binnen Ekwadraat kunnen nagaan of de uitvoering van een wijkuitvoeringsplan volgens het basisproces verloopt. Daarbij dient het model een hulpmiddel te worden waarin knelpunten die we ervaren in een specifieke situatie gevoed worden met kennis uit eerdere trajecten.

Duur

6 maanden.

Profiel

Een student bedrijfskunde, milieukunde of soortgelijke studie. Verbindingen kunnen zien, sociaal vaardig en proactief zijn. Enige kennis van de warmtetransitie uitdagingen is en pre.

Wat bieden wij jou

Wij bieden je een uitdagende stage aan in een open, informele en dynamische omgeving waarbij je onderdeel bent van ons team. Daarnaast ontvang je een stagevergoeding. Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Ben jij onze nieuwe afstudeerstagiair(e)?

Spreekt de opdracht je aan, solliciteer dan direct! Heb je inhoudelijk vragen, neem dan contact op met Rob Goes, 088-4000500. Je hoort vervolgens snel of we je uitnodigen voor een nadere kennismaking.

De duurzame wereld van morgen begint vandaag met jou!