Medior Adviseur Energie- en Warmtetransitie

Dat jij niet op je mondje gevallen bent, staat ons wel aan. Wij zeggen namelijk ook graag waar het op staat. Je zou ons brutaal kunnen noemen, maar wij houden het liever hop gedurfd en scherpzinnig. En dat is niet voor niets: we hebben met zijn alleen een doel te bereiken. 

Dat doel is de energietransitie te versnellen. Want met elkaar staan we voor nogal een uitdaging: overschakelen van fossiele brandstoffen naar volledig duurzame energie. En dat in zeer korte tijd. Je snapt: we kunnen jouw hulp goed gebruiken. 

Met jouw intrinsieke motivatie richt jij je op vraagstukken van overheden op het gebied van energietransitie, warmtetransitie en circulariteit. Onder andere het aardgasvrij maken van de gebouwde omgeving, onze bijdrage aan regionale energiestrategieën en het aanjagen van circulariteit binnen gemeentes en onderwijsinstellingen horen daarbij. Hierin weet je elke keer weer de perfecte balans te vinden tussen het economisch belang en het creëren van draagvlak bij bewoners.

In je rol als Adviseur Energie- en Warmtetransitie geven we je graag ook de uitdaging om innovaties aan te jagen en nieuwe samenwerkingen binnen en met een overheidsorganisatie tot stand te brengen. En om (semi) overheden te ondersteunen wanneer het aankomt op het opstellen van routekaarten en het behalen van energietransitie-doelstellingen. Verder hebben we er alle vertrouwen in dat je plannen opstelt door de transitievisie op warmte of wijkuitvoeringsplannen toe te passen.

Jouw werkomgeving

Je komt terecht in een ervaren en sociaal team, met collega’s die tot in hun tenen gepassioneerd zijn als het gaat om verduurzaming van de wereld. Die stevig in hun schoenen staan. En dat is nodig, want je gaat letterlijk de wijk in. Om gesprekken aan te gaan met mensen die (nog) geen voorstander zijn van de energietransitie. Met hen die met name de nadelen ervan zien.

Bij Ekwadraat werken we hybride: dus of vanuit huis of op één van onze kantoren in Leeuwarden en Utrecht. In Leeuwarden werken we in een prachtig nieuw pand met 360° uitzicht. Waar de vloerbedekking is gemaakt van visnetten, we zitten op refurbished bureaustoelen en we eten aan tafels die zijn gemaakt van treinplafonds en in Utrecht is ons kantoor gevestigd in Creative Valley. Mocht je het nog niet in de gaten hebben; wij gaan lekker op duurzame oplossingen!


Jouw profiel

Tot zover net zo enthousiast als wij? Dan willen we nog een aantal zaken bij je checken:

 • Je hebt zo’n 5 jaar werkervaring op het gebied van duurzaamheid en/of energietransitie;
 • Je hebt een hbo- of wo-diploma op zak, die aansluit bij deze functie;
 • Je volgt de ontwikkelingen in de wereld van de warmte-/energietransitie op de voet;
 • Je weet beleid en innovaties te vertalen naar concrete (technische) projecten;
 • Je hebt een commerciële flair, bent klantgericht en weet bruggen te bouwen tussen de verschillende afdelingen.


Ons aanbod

We snappen dat je wilt weten wat de arbeidsvoorwaarden zijn. Komen ze:

 • We belonen werkervaring! Jouw salaris bepalen we a.d.h.v. jouw achtergrond. Hoe dan ook verdien je in deze rol niet minder dan € 3.500 bruto per maand;
 • Je krijgt een contract van tussen de 32 en 40 uur, jij kiest;
 • We leiden je graag verder op met een persoonlijk ontwikkeltraject;
 • Je krijgt een laptop van de zaak en een maandelijkse telefoonvergoeding;
 • Je krijgt een baan met erg leuke activiteiten, waaronder een (donderdag- en) vrijdagmiddagborrel, sportieve events en weekendjes weg;
 • ​​​​​​​De mogelijkheid om zonnepanelen en/of een laadpaal te leasen wanneer je een eigen woning hebt.

Solliciteer direct!

Solliciteren doe je door onderstaand contactformulier in te vullen. Zo simpel is het. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

Ben je de collega die wij zoeken, maar heb je nog wat vragen voordat je solliciteert? Dan vind je het vast geen probleem om even met onze Manager Energietransitie, Rob Goes, te bellen. Kan via 088-4000500 of 06-42740399.

We nemen graag zelf de verantwoordelijkheid over de werving van onze nieuwe collega's. Telefoontjes van wervingsbureaus kunnen beter aan andere bedrijven worden besteed.