Vacature stagiair(e) marketing en communicatie

Marketing en Communicatie

Dagelijks werken wij aan de grootste transitie in onze geschiedenis: de energietransitie. Alle medewerkers van Ekwadraat werken met een enorme passie en drive aan het versnellen van deze transitie. Maar dit kunnen we nietalleen én daarom zijn we op zoek naar jou! Wij zijn een jong team met een gemiddelde leeftijd van 31. We hebben een informele werksfeer, als de coronamaatregelen het toelaten doen we graag een potje tafelvoetbal en sluiten wede week af met een VRIJMIBO. Wie weet werk jij in de toekomst samen met ons aan het verduurzamen vanNederland, wij zoeken namelijk een allround marketing en communicatie stagiair(e).

Jouw profiel

We zoeken een stagiair(e) met een aanpakkersmentaliteit die nauwkeurig te werk gaat. De werkzaamheden zijn erg uiteenlopend, je moet dus flexibel zijn en oplossingsgericht werken, creativiteit is daarbij belangrijk. Kun je werken met vormgevingstools van Adobe, kan je een video monteren of heb je ervaring met het werken in websites en social media? Dan heb je een streepje voor! Uiteraard is dit een plek om te leren en krijg je hier dan ook meer dan genoeg ruimte voor.

Kerntaken

Dagelijks ga je aan de slag met het ontwikkelen van content voor verschillende online middelen en kanalen. Zo staan social media, het schrijven van (web)teksten, aanpassingen doen op de websites en diverse vormgevingsklussen op de lijst van activiteiten. Daarnaast ondersteun je in het doen van marktanalyses, het opzetten van online campagnes, het ontwikkelen video materiaal, het organiseren van podcasts, webinars en events.


Ekwadraat

Wij zijn een duurzaam adviesbureau voor overheden, mkb’ers en de industrie, maar dat is niet alles. Met een breed scala aan diensten willen wij de energietransitie in Nederland stimuleren en versnellen. Denk aan transitiemanagement, financieel management, engineering en modelering, projectontwikkeling, Asset management, beleid en handhaving. Onze klanten en werkzaamheden zijn heel uiteenlopend net als ons team. In ons team staat kennisdeling voorop, het werken met nieuwe technieken en methodes in combinatie met onze expertise maakt dat we een innovatief en sterk team hebben. Wij zijn een team dat verbindend werkt en een hands-on mentaliteit heeft, wij denken in mogelijkheden en kansen.


Vraagstuk (student communicatie)

Wij hebben elke stageperiode een specifiek vraagstuk waaraan een stagiair kan werken.
Deze periode (september 2022) hebben wij behoefte aan een verbeterslag in onze externe nieuwsspecials/mailingen.

Doelgroep segmentatie

We hebben een mooie lijst met meer dan 3.000 nieuwsbriefabonnees, deze willen we gaan opdelen in verschillende doelgroepen. Hiervoor moet de data uit deze lijst verrijkt worden, waarna een goede segmentatie gemaakt kan worden.

Ontwikkelen lay-out

Voor deze verschillende doelgroepen kunnen we dan specifiekere content ontwikkelen. Hiervoor willen we graag per doelgroep een passend sjabloon en vaste rubrieken ontwikkelen die we kunnen gebruiken bij de verspreiding van de toekomstige mailingen. 

Planning en verspreiding

Zodra de eerste twee stappen afgerond zijn kunnen we bepalen wat de frequentie van verspreiding per doelgroep wordt. Daarna kunnen we een planning maken en beginnen met het maken en verspreiden van de eerste edities. 

Vraagstuk (student CMD)

Wij hebben elke stageperiode een specifiek vraagstuk waaraan een stagiair kan werken.
Deze periode (september 2022 of februari 2023) hebben wij behoefte aan een CMD student die aan de slag gaat met een interactief jubileum magazine.

Inhoud

We bestaan in 2023 alweer 20 jaar, maar liefst 20 jaar duurzame geschiedenis. Van een eenpitter uitgegroeid naar een landelijk adviesbureau met meerdere merken. Samen gaan we bepalen wat de inhoud van het magazine wordt. Duiken we de geschiedenis in of kijken we juist naar de toekomst?

Lay-out

Hoe komt ons magazine eruit te zien? Wij denken aan iets dat digitaal en interactief is, maar is dit wel de juiste keuze en welk programma gaan we hiervoor gebruiken? Jij gaat onderzoeken hoe we onze wensen het beste kunnen vertalen naar een mooi eindproduct.

Content

Tot slot is het ook belangrijk dat het jubileum magazine gevuld gaat worden. Samen bepalen we de onderwerpen en maken we een planning voor het ophalen en ontwikkelen van de content. Als we bijvoorbeeld video's maken voor in het magazine dan ga je deze ook zelf regisseren, filmen en monteren. 

Ben jij onze nieuwe stagiair?

Herken jij jezelf in het profiel, spreken de kerntakenen de vraagstukken jou aan? Solliciteer dan snel via onze website. Voor meer informatie over devacature neem contact op met Lieselotte Dekenga via T. 0643012476 of Ldekenga@ekwadraat.com.

De duurzame wereld van morgen begint vandaag met jou!