Trainee energietransitie

Ben jij, net als wij, tot in je tenen gepassioneerd over het verduurzamen van de wereld? Waar fossiele brandstof is vervangen door duurzame energiebronnen en er aandacht is voor energiebesparing en energieopslag? En sta je te popelen om hier je bijdrage aan te leveren? Maar dan wel het liefst in een jong bedrijf waar de gedrevenheid voelbaar is op het moment dat je de deur binnenstapt? 

Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Ekwadraat biedt traineeships op maat aan op basis van jouw opleiding en interesses.

Bij Ekwadraat verduurzamen we huizen en bedrijven, realiseren we zonneparken, vergisters, warmtenetten en nog veel meer. Het is ons doel om de energietransitie te versnellen. Want met elkaar staan we voor nogal een uitdaging: overschakelen van fossiele brandstoffen naar volledig duurzame energie. En dat in zeer korte tijd. We kunnen jouw hulp dus goed gebruiken.
 

Wat ga je doen?

Je gaat aan het werk als trainee en werkt nauw samen met ervaren adviseurs in uitdagende energietransitieprojecten. De projecten waar jij aan gaat werken, zijn zeer divers. Je kunt denken aan de volgende werkzaamheden:

 • Samen met senior adviseurs stel je plannen op om wijken aardgasvrij te maken
 • Samen met senior adviseurs ga je bezig met verschillende energietransitie thema’s voor interne en externe advisering
 • Helpen met organiseren, begeleiden en faciliteren van groepen stakeholders bij interactieve en creatieve sessies
 • (Semi-) overheden ondersteunen bij het opstellen van routekaarten om energietransitie-doelstellingen te realiseren
 • Samen met ervaren business developers aanjagen van innovaties en nieuwe samenwerkingen

Als trainee neem je daarnaast deel aan een ontwikkelprogramma dat bestaat uit learning community bijeenkomsten, workshops, cursussen, lezingen en vaardigheidstrainingen.
 

Wat breng je mee?

Je bent bij uitstek een teamspeler. Je bent enthousiast en bevlogen en weet dit over te brengen op je collega’s. Naast een flinke dosis energie en enthousiasme ben je snel van begrip en zorgvuldig. Je bent gericht op samenwerking, hebt affiniteit met zowel taal als cijfers (financieel en inhoudelijk) en ben je professioneel in de onderlinge afstemming. Je bent een conceptueel denker en hebt affiniteit met - en bij voorkeur kennis van - het speelveld van de energietransitie, het energiesysteem en de diverse ontwikkelingen op dit gebied. Uiteraard krijg je in deze rol de nodige steun van ervaren adviseurs. Daarnaast herken je jezelf in de volgende omschrijving:

 • HBO of WO (technisch, economisch, juridisch) afgestudeerd met maximaal 2 jaar werkervaring;
 • Geïnteresseerd in innovatie, business development en duurzame energietechnieken;
 • Gedreven, precies en een echte aanpakker die altijd voor het beste resultaat gaat;
 • Je beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden, je kan goed leesbare stukken schrijven en je weet dit te combineren met gevoel voor opmaak, kwaliteit en uitstraling
   

Ekwadraat

Wij zijn een duurzaam adviesbureau voor overheden, mkb’ers en de industrie, maar dat is niet alles. Met een breed scala aan diensten willen wij de energietransitie in Nederland stimuleren en versnellen. Denk aan transitiemanagement, financieel management, engineering en modelering, projectontwikkeling, Asset management, beleid en handhaving. Onze klanten en werkzaamheden zijn heel uiteenlopend net als ons team. In ons team staat kennisdeling voorop, het werken met nieuwe technieken en methodes in combinatie met onze expertise maakt dat we een innovatief en sterk team hebben. Wij zijn een team dat verbindend werkt en een hands-on mentaliteit heeft, wij denken in mogelijkheden en kansen.

Ons aanbod

We bieden je een uitdagende functie en een professioneel ontwikkelprogramma in een open, jong en sterk groeiend bedrijf. Je krijgt de ruimte om je netwerk in de duurzame energie te ontwikkelen. Daarnaast bieden wij je een marktconform salaris en goede secundaire arbeidsvoorwaarden.
Je krijgt een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd voor de duur van één jaar, met uitzicht op een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd in de functie van junior adviseur.

Informatie

Voor meer informatie over deze vacature kun je contact opnemen met Hoa Pham, telefoonnummer 088 4000 500.

Blog: Trainee bij Ekwadraat

Frank Kramer is na zijn stageperiode als trainee bij Ekwadraat aan de slag gegaan. Lees in zijn blog hoe hij dit vindt, wat hij allemaal doet en leert.

Lees hier de blog van Frank

Ben jij onze toekomstige trainee?

Vul dan onderstaand contactformulier in! Heb je inhoudelijke vragen, neem dan contact op met Hoa Pham.

De duurzame wereld van morgen, begint vandaag met jou!