Junior adviseur vergunningen

 

Wil jij dagelijks werken aan een duurzame toekomst en het versnellen van de energietransitie? Heb jij zin om te leren om complexe vergunningsprocessen te overzien en het overheidslandschap en de ondernemerswereld te begrijpen als geen ander?  

Als Junior adviseur vergunningen maak je deel uit van het team Vergunningen en Omgevingsmanagement van Ekwadraat. Ga jij samen met dit team gedreven adviseurs de uitdaging aan om de transitie naar een duurzaam Nederland te versnellen? We maken graag kennis met je! 

Jij maakt als adviseur vergunningen het verschil door mee te denken met onze opdrachtgevers over het strategisch inzetten van vergunningtrajecten. Opdrachtgevers waar je voor aan het werk gaat, zijn zeer uiteenlopend. Partijen als Shell, Engie, Nam, Gasunie en Rolande, maar ook agrariërs en ontwikkelaars behoren tot onze klantenkring. Onze organisatie is nauw verbonden met partijen die grote biogas-, BioLNG, zon- en waterstofprojecten ontwikkelen. Daarin speel jij een belangrijke rol. 

Openstaande vacatures!

Welkom bij Ekwadraat! Wij hebben nog meer leuke vacatures openstaan. Benieuwd welke?
Klik dan hier, hopelijk zien we elkaar snel!

Jouw impact als Junior adviseur vergunningen

 • Je bent betrokken bij bestaande- en nieuw op te richten energieproductie-installaties.  
 • Je brengt in beeld welke toestemmingen nodig zijn en adviseert ten aanzien van de aanvraagstrategie.  
 • Vanuit jouw kennis op het gebied van omgevingsrecht en milieu heb je invloed op de uitwerking van projecten; 
 • Je levert een belangrijke bijdrage aan het op tijd verkrijgen van de benodigde toestemmingen.  
 • Je ondersteunt bij de totstandkoming van correcte en volledige vergunningaanvragen en je levert hieraan een inhoudelijke bijdrage.  
 • Je voert de regie op de uitvoering van de benodigde onderzoeken en het vervaardigen van tekeningen en inrichtingsplannen.  
 • Je bent zelf verantwoordelijk voor de voorbereiding van minder complexe vergunningaanvragen; 
 • Je adviseert omtrent de haalbaarheid van nieuwe initiatieven en weet wat er nodig is om een initiatief verder te brengen. 

 

Over Ekwadraat

Met elkaar staan we voor een grote uitdaging: overschakelen van fossiele brandstoffen naar volledig duurzame energie. En dat in zeer korte tijd. Ekwadraat adviseert en begeleidt daarom bedrijven, gemeentes en ondernemers bij het realiseren van duurzame energieprojecten. Dit doen we onder meer op het gebied van: zonne- en windenergie, vergisting, warmtenetten, aquathermie, participatie en communicatie, netcongestie, energiebesparing en emissie inzicht en -reductie. We hebben grote ambities en willen ons team komend jaar flink uitbreiden zodat we nog beter onze verantwoordelijkheid kunnen nemen in het aanpakken van het klimaatprobleem. En daarbij kunnen we jouw hulp goed gebruiken. Samen zorgen we ervoor dat we een leefbare planeet achterlaten voor de volgende generatie.

Wat breng je mee?

 • Een afgeronde opleiding op HBO- of WO-niveau, bijvoorbeeld op het gebied van bestuurskunde, rechten, milieu of planologie;  
 • 0 tot 3 jaar werkervaring;  
 • Affiniteit of ervaring met vergunningstrajecten (liefst met betrekking tot duurzame energieprojecten); 
 • Kennis van het omgevingsrecht en, meer specifiek, milieuregelgeving; 
 • In staat om kennis van processen en technieken met betrekking tot opwekking van energie (vergisting, elektrolyse, zonPV) eigen te maken; 
 • Bereidheid om je te verdiepen in regelgeving en rekenmethodes rondom stikstofdepositie; 
 • Goede communicatieve vaardigheden.  

 

 

Wat krijg je ervoor terug?

 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden waaronder 28 vakantiedagen, een leaseauto of reiskostenvergoeding, pensioenregeling en winstdeling (genoemde voorwaarden o.b.v 40 uur); 
 • Een salaris tussen de € 2.625 & € 3.675 bruto per maand o.b.v. 40 uur, afhankelijk van kennis en ervaring; 
 • Een contract van 24 tot 40 uur per week; 
 • De mogelijkheid om jezelf persoonlijk en professioneel te blijven ontwikkelen binnen een doelgerichte, groeiende organisatie met enthousiaste en gedreven collega’s; 
 • Standplaats in Utrecht of Leeuwarden (afhankelijk van je woonplaats), waarbij ook (gedeeltelijk) thuiswerken wordt gefaciliteerd. 

Solliciteren?

Word jij enthousiast van deze vacature? We zien je sollicitatie graag tegemoet! Stuur je CV samen met een motivatie naar sollicitaties@ekwadraat.com of vul het onderstaande sollicitatieformulier in. Heb je op voorhand nog vragen? Bel gerust even met Nico La Crois, manager Vergunningen en Omgevingsmanagement: 088 400 0500. 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature is niet gewenst.

Maak kennis met Ekwadraat

Meer weten over ons team? Maak alvast kennis met onze medewerkers via de volgende video's!

Wil jij iets betekenen voor een fossielvrije toekomst,
solliciteer direct!

Wil jij onze nieuwe collega worden? Vul dan je gegevens in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

De duurzame wereld van morgen begint vandaag met jou!