Technisch adviseur

Mogen we je wat vragen? Ben jij, net als wij, tot in je tenen gepassioneerd over het verduurzamen van de wereld? Waar fossiele brandstof is vervangen door duurzame energiebronnen en er aandacht is voor energiebesparing en energieopslag? En sta je te popelen om hier je bijdrage aan te leveren? Maar dan wel het liefst in een jong bedrijf waar de gedrevenheid voelbaar is op het moment dat je de deur binnenstapt? 

Jouw mogelijke nieuwe rol en werkomgeving

Ben jij de positieve doorzetter die wij zoeken met een brede kennis en ervaring in de techniek en/of duurzame energiesector? Ben je geïnteresseerd in techniek en mensen, ben je assertief maar niet agressief? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. In ons team hebben we namelijk een plek vrij voor een technisch adviseur. In deze rol als technisch adviseur ga je projecten leiden zowel inhoudelijk als procesmatig, spot jij kansen en vertaalt deze naar de organisatie en heb je een regisseursfunctie binnen (advies)trajecten. Regionaal, nationaal of internationaal. Dankzij jou kunnen we onze klanten pas écht blij maken! Want doordat jij hen voorziet van een passend advies zijn zij weer een stap verder in het bereiken van hun doel. Wat overigens ook ons doel is; een duurzame wereld voor ons allemaal. 

Over onze klanten gesproken: Met onze 45 collega’s werken we voor bedrijven, overheden en kennisinstellingen. Denk daarbij aan multinationals, MKB-bedrijven, gemeentes, hogescholen en universiteiten. Als technisch adviseur geef je advies op zowel intern als extern vlak. Dit doe je voor bestaande en nieuwe klanten. Je werkt dus met veel verschillende mensen samen voor enorm diverse projecten.

Bij Ekwadraat werken we hybride: dus of vanuit huis of op één van onze kantoren in Leeuwarden en Utrecht. In Leeuwarden werken we in een prachtig nieuw pand met 360° uitzicht. Waar de vloerbedekking is gemaakt van visnetten, we zitten op refurbished bureaustoelen en we eten aan tafels die zijn gemaakt van treinplafonds. Mocht je het nog niet in de gaten hebben; wij gaan lekker op duurzame oplossingen!    

Ekwadraat

Goed, nu je meer over de functie weet, vertellen we je graag wat meer over ons bedrijf. Bij Ekwadraat verduurzamen we huizen en bedrijven, realiseren we zonneparken, vergisters, warmtenetten en nog veel meer. Het is ons doel om de energietransitie te versnellen. Want met elkaar staan we voor nogal een uitdaging: overschakelen van fossiele brandstoffen naar volledig duurzame energie. En dat in zeer korte tijd. Je snapt: we kunnen jouw hulp goed gebruiken

We hebben grote ambities en willen ons team komend jaar flink uitbreiden. Zodat we nog beter onze verantwoordelijkheid kunnen nemen in het oplossen van het klimaatprobleem. Zin om je steentje daaraan bij te dragen? Voordat je direct je CV gaat updaten, willen we nog wel wat zaken met je bij langs lopen. Voor deze functie is het namelijk wel erg prettig dat je al wat meters hebt gemaakt.

Jij past perfect bij deze functie als je:

 • MTS/MBO en/of HTS/HBO afgestudeerd bent en ervaren hebt op technisch gebied;
 • Geïnteresseerd bent in innovatie, business development en duurzame energietechnieken;
 • Iemand met uitstekende communicatieve vaardigheden bent;
 • Gedreven, precies en een echte aanpakker bent die altijd voor het beste resultaat gaat;
 • 5-10 jaar werkervaring (waarvan het liefst een aantal jaren in de praktijk en in de consultancy/advieswereld)
 • Commerciële ervaring en gevoel voor financiële cases
 • Technische achtergrond (WTB, elektro, procestechnologie)
 • Autodidactisch
   

Wij bieden jou:

 • Een contract van 32 tot 40 uur per week;
 • We belonen werkervaring! Jouw salaris bepalen we a.d.h.v. jouw achtergrond. Hoe dan ook verdien je in deze rol niet minder dan € 4.000 bruto per maand;
 • Een telefoonvergoeding en laptop;
 • Optie lease zonnepanelen en/of laadpaal wanneer je een eigen huis hebt via Groene WKR;
 • Optie leasefiets;
 • 45 collega’s, die net zo ambitieus en gepassioneerd zijn als jij;
 • Een ontwikkeltraject waarmee je toewerkt naar de volgende stap in je carrière.
   

Solliciteren?

Spreekt de functie je aan, vul dan onderstaand contactformulier in! Heb je inhoudelijk vragen, neem dan contact op met Brendo Meulman, Manager engineering en services, via 088-4000500. Je hoort vervolgens snel of we je uitnodigen voor een nadere kennismaking.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Solliciteer direct!

Wil jij onze nieuwe collega worden? Vul dan je gegevens in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

De duurzame wereld van morgen, begint vandaag met jou!