Het Energiecafé

Live café

"Het Energiecafé" De naam van onze podcast zegt het al; een café waar wordt gesproken over de actuele onderwerpen in de energietransitie. Maar wat is een café zonder bezoekers? Op 2 februari om 15.00 uur zal onze tweede live bijeenkomst plaatsvinden. Tijdens dit Energiecafé hebben wij het over impact maken binnen de energietransitie. Er zijn mooie praktijk verhalen, veel beloftes die gemaakt worden, maar hoe maak je nou echt impact binnen de transitie en hoe zetten we deze beweging in gang. Aan tafel Nienke Homan - Raad van toezicht Energie Data Services Nederland, CEO impact hydrogen, boardmember Green Hydrogen Organisation. Daarnaast schuif aan tafel Wouter van Bolhuis - Programmamanager Energie van de Gemeente Groningen. Onze tafelheer Cor van de Haar gaat met ze in gesprek. 

Na afloop van dit gesprek is er de gelegenheid tot netwerken en het drinken van een drankje.

Kom jij ook? Er zijn geen kosten verbonden aan dit event. Er is beperkte capaciteit, meld je hier aan.

 

 

Adviesbureau duurzaamheid

Het Energiecafé live!

Meld je hier aan voor het volgende Energiecafé.

Meld je hier aan!

Over de podcast: Het Energiecafé

Het is één van de grootste vraagstukken van de eeuw: hoe kunnen we met steeds meer mensen leven, zonder dat het milieu eraan stuk gaat? Elke week staat er wel iets over in de krant of wordt er op radio of tv over gezegd. De ene keer gaat het over het opdoeken van een klimaatakkoord, de andere keer over plastic soep, dan weer over het verdwijnen van natuur door de toenemende noodzaak aan landbouwgrond, of over de zin of onzin van het gescheiden inzamelen van plastic. Duurzaamheid is een belangrijk onderwerp.

Het Energiecafé is een 2-maandelijks terugkerende podcast waarin we deze actuele thema’s binnen de energietransitie aan de kaak stellen. In de podcast proberen we de voor- en tegens binnen deze transitie te bespreken en kijken we naar kansen en op welke wijze we elkaar kunnen helpen. 

Circulaire Economie
Het energiecafé
Energietransitie
Het energiecafé
Ekwadraat
Het energiecafé
Ekwadraat
Energietransitie

Meest recente aflevering

Op 15 november 2022 heeft onze eerste live bijeenkomst plaatsgevonden. Tijdens dit Energiecafé hadden wij het over de verduurzaming van het MKB; hoe staat het ervoor, waar loopt men vast, wat helpt de MKB'er nou echt verder binnen deze transitie. Aan tafel: Sieger Dijkstra - Voorzitter van VNO-NCW Noord en Bouwe de Boer - Kwartiermaker: Freonen Fan FossylFrij Fryslân en tevens Energiecoördinator bij Gemeente Leeuwarden. Onze tafelheer Cor van de Haar ging met ze in gesprek.

Eind maart stuurden wij een brandbrief naar de politiek. Diverse marktpartijen voelen de urgentie en willen versnellen. Een vlotte realisatie van deze plannen is mogelijk maar vraagt wel duidelijke keuzes en een andere dynamiek van de politiek en van ons als maatschappij. Wet- en regelgeving is momenteel onvoldoende in lijn met de doelen en de urgentie van de energietransitie.

Meer weten over Het Energiecafé?

Heb je een vraag over de podcast? of een suggestie voor een onderwerp?  Neem dan contact met ons op.

captcha


● 
Vrijblijvend antwoord   Binnen 1-2 werkdagen

"Zit jij de volgende keer
bij ons aan tafel?"

Cor van de Haar

Algemeen directeur