Het Energiecafé

Live café

"Het Energiecafé" De naam van onze podcast zegt het al; een café waar wordt gesproken over de actuele onderwerpen in de energietransitie. Maar wat is een café zonder bezoekers? Op 29 juni om 15.00 uur is er weer een Energiecafé! Tijdens dit café hebben wij het over congestie op het gasnet. Er wordt gesproken over nieuwe gassoorten en hun rol rondom de congestie problematiek. Wat is er nu én op de lange termijn allemaal mogelijk, gaat de gasleiding ooit helemaal verdwijnen of wordt deze aangepast?

Aan tafel ontvangen wij Jörg Gigler Managing Director TKI New GAS | Energy Innovation NL en Jan Zuidema Technisch manager bij Ekwadraat. Onze tafelheer Cor van de Haar gaat met ze in gesprek. 


Na afloop van dit gesprek is er de gelegenheid tot netwerken en het drinken van een drankje. Kom jij ook? Er zijn geen kosten verbonden aan dit event. Er is beperkte capaciteit, meld je hier snel aan!

 

 

Adviesbureau duurzaamheid

Het Energiecafé live!

Meld je hier aan voor het volgende Energiecafé.

Meld je hier aan!

Over de podcast: Het Energiecafé

Het is één van de grootste vraagstukken van de eeuw: hoe kunnen we met steeds meer mensen leven, zonder dat het milieu eraan stuk gaat? Elke week staat er wel iets over in de krant of wordt er op radio of tv over gezegd. De ene keer gaat het over het opdoeken van een klimaatakkoord, de andere keer over plastic soep, dan weer over het verdwijnen van natuur door de toenemende noodzaak aan landbouwgrond, of over de zin of onzin van het gescheiden inzamelen van plastic. Duurzaamheid is een belangrijk onderwerp.

Het Energiecafé is een 2-maandelijks terugkerende podcast waarin we deze actuele thema’s binnen de energietransitie aan de kaak stellen. In de podcast proberen we de voor- en tegens binnen deze transitie te bespreken en kijken we naar kansen en op welke wijze we elkaar kunnen helpen. 

Het energiecafé
Warmtetransitie
Energietransitie
Warmtetransitie
Energietransitie

Meest recente aflevering

Op 9 maart was onze laatste podcast waar tafelheer Cor van de Haar in gesprek ging met twee gasten over het thema sociale innovatie op bedrijventerreinen

Aan tafel Oene Venema - ondernemer en mede-eigenaar van bedrijventerreinaanpak.nl, appontwikkelaar van de MijnEML-tool en eigenaar van ACVO opleidingen en advies. Gast nummer twee is Jacko D’Agnolo - Jacko is projectleider bij Stichting Duurzame Bedrijventerreinen, voormalig directeur van Solarus Smart Energy Solutions en voormalig Managing Partner van Boer & Croon Management Consultancy. 

Eind maart stuurden wij een brandbrief naar de politiek. Diverse marktpartijen voelen de urgentie en willen versnellen. Een vlotte realisatie van deze plannen is mogelijk maar vraagt wel duidelijke keuzes en een andere dynamiek van de politiek en van ons als maatschappij. Wet- en regelgeving is momenteel onvoldoende in lijn met de doelen en de urgentie van de energietransitie.

Meer weten over Het Energiecafé?

Heb je een vraag over de podcast? of een suggestie voor een onderwerp?  Neem dan contact met ons op.

captcha


● 
Vrijblijvend antwoord   Binnen 1-2 werkdagen

"Zit jij de volgende keer
bij ons aan tafel?"

Cor van de Haar

Algemeen directeur