Nieuws & Blogs

17 mei 2023

Energiebesparing Energietransitie

Onderzoeksplicht energiebesparing voor energie-intensieve bedrijven

De onderzoeksplicht is een nieuwe rapportageplicht in 2023 en een aanvulling op de al bestaande informatieplicht energiebesparing. Deze regeling verplicht energie-intensieve bedrijven om eens in de vier jaar een rapportage aan te leveren over de energiebesparende maatregelen die al genomen zijn of die nog genomen gaan worden.

1 mei 2023

Ekwadraat

20 jaar Ekwadraat - door Douwe Faber

Op 1 mei 2003 besloot Douwe Faber Ekwadraat op te richten. Nu 20 jaar later kijkt hij terug op de reis die hij met het bedrijf heeft afgelegd. "Van jongs af aan had ik de drive om te ondernemen, dit komt voor een groot deel vanuit mijn opvoeding. Ik kom uit een ondernemend boerengezin, maar had ook een soort bewijsdrang.... "

19 april 2023

Zonne-energie

Uniek zonnepark Hamster Zunne wordt 100% lokaal eigendom

De energiecoöperaties "Oudeschans" en "de Lethe stroomt" hebben samen met de initiatiefnemers van het zonnepark “Hamster Zunne” een intentieovereenkomst ondertekend om gezamenlijk het zonnepark “Hamster Zunne” verder te ontwikkelen. Het zonnepark, kent een bruto-oppervlakte van ongeveer 110 ha, wat overeenkomt met ongeveer 220 voetbalvelden. Het wordt daarmee één van de grootste zonneparken in Nederland.

30 maart 2023

Netcongestie

Ekwadraat publiceert boek 'Stop de netcongestie maffia'

Ekwadraat schreef een boek over de netcongestie 'maffia'. We gaan op onderzoek uit en ontdekken dat een aantal partijen, door ons bestempeld als de netcongestie 'maffia’, zich schuldig maken aan gedrag dat schadelijk is voor de samenleving en het milieu. Ze houden de netcongestie in stand en werken daarmee de energietransitie tegen. Bovendien communiceren ze niet transparant over de energieprijzen en de werkelijke oorzaken van de netcongestie.

23 februari 2023

SDE subsidie Subsidie

Nieuw in de SDE++ openstellingsronde 2023

Welke ontwikkelingen zien we nog meer in de SDE++ openstellingsronde 2023? In deze blog zetten we, aan de hand van de recente kamerbrief (17/2) van Minister Jetten en de PBL-publicatie Eindadvies basisbedragen SDE++ 2023, een aantal belangrijke wijzigingen voor u op een rij. 
 

21 februari 2023

Subsidie

Energiebesparing MKB Drenthe

Bent u ondernemer in de Provincie Drenthe en wilt u energie besparen? Mogelijk is de subsidieregeling Energiebesparing Drents MKB van Samenwerkingsverband Noord Nederland iets voor u!

20 februari 2023

SDE subsidie Subsidie

Openstelling SDE++ 2023

17 Februari 2023 heeft Minister Jetten de openstelling van de SDE ++ ronde 2023 aangekondigd.  In verschillende fasen, die lopen vanaf 6 juni 2023 t/m  3 juli 2023, zullen aanvragen kunnen worden ingediend. 

16 januari 2023

Subsidie

Tegemoetkoming Energiekosten (TEK)

Verwacht u deze winter in de problemen te komen door de hoge energieprijzen? Valt u onder de categorie ‘energie-intensieve MKB’? Mogelijk komt u in aanmerking voor de tijdelijke Tegemoetkoming Energiekosten (TEK).

12 januari 2023

Energiebesparing Energietransitie

Afvallen in CO2

Heb jij ook goede voornemens in 2023 voor je bedrijf? Staat het verduurzamen van je organisatie hier ook tussen, maar weet je niet hoe of waar je moet beginnen? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Met een CO2-footprint heb je een overzichtelijke 0-meting wat je uitstoot is en waar je kunt verduurzamen. In 2030 moeten we in Europa de uitstoot met 55% hebben gereduceerd. De groene stappen die jij met jouw bedrijf zet dragen hieraan bij!

12 december 2022

Ekwadraat

BDH en Ekwadraat gaan samenwerking aan

Op 23 november 2022, hebben we met Adviesbureau BDH een samenwerkingsovereenkomst getekend zodat wij de Thuisscan van BDH in ons dienstenportfolio op kunnen nemen. Ekwadraat gaat de Energie Zuinig Thuis Thuisscan inzetten in projecten om de warmtevraag op woningniveau én de daarbij technisch en economisch geschikte duurzame warmteoplossing te kunnen bepalen.

8 december 2022

Ekwadraat

Campagne 'Samen iets betekenen' van start!

Vandaag is onze campagne 'Samen iets betekenen' gestart. Met deze campagne willen wij letterlijk samen iets tekenen voor een mooiere wereld. Ga jij ook aan de slag met onze actie samen met je kind(eren), neefjes, nichtjes of oppaskindjes? Want dit is de generatie waar we het allemaal voor doen!