Hoe Ekwadraat werk: onze werkwijze

Energie adviesbureau

Ekwadraat is een onafhankelijk energie adviesbureau. Wij zijn gespecialiseerd in duurzame energie,
energiebesparing en transitiemanagement. Door onze jarenlange ervaring weten we exact wat er
nodig is voor een succesvol project. Met onze integrale aanpak kunnen we u begeleiden
bij het realiseren van uw duurzame ambities.

Transitiemanagement

De transitie van fossiele brandstoffen naar duurzame energie voor gemeentes en regio's is een complex proces. Niet alleen de technische haalbaarheid van het verduurzamingsplan speelt een rol, maar ook het maatschappelijk draagvlak en de ruimtelijke inpasbaarheid zijn hierin erg belangrijk. 

Ekwadraat is gespecialiseerd in het ontwikkelen van haalbare plannen waarmee gemeentes en regio’s aan hun duurzaamheidsdoelstellingen en wettelijke vereisten kunnen voldoen. 
 

Warmtetransitie Energietransitie

Energiebesparing

Het is slim om te investeren in energiebesparing. U bespaart namelijk niet alleen op energiekosten. Vaak zijn er ook nog subsidies en fiscale regelingen die de investering nog aantrekkelijker maken. Bij Ekwadraat hebben we ruime ervaring in het uitvoeren van energiebesparingsonderzoeken en het begeleiden van bedrijven en overheden bij de realisatie van energiebesparende maatregelen.

Wat zijn uw besparingsambities? Bent u wettelijk verplicht om energie te besparen? Dit zijn vragen die wij u eerst stellen. Afhankelijk van uw ambitie en wettelijke verplichting zoeken wij een geschikt type onderzoek en voeren wij deze voor u uit.

Na afronding van het onderzoek begeleiden we u bij het uitvoeren van de wenselijke maatregelen. Wij maken desgewenst een plan van eisen, vragen offertes voor u op en controleren op een correcte uitvoering. 

Energiebesparing bedrijven

Duurzame energie

Ekwadraat is thuis in een breed scala aan duurzame energietechnieken, waaronder zonne-energie, vergisting, biomassa-energie en aardwarmte. Met onze integrale aanpak helpen we om een project succesvol te realiseren.

Vergisting

Zonne-energie Biomassa energie

Windenergie Aquathermie

 

Ambitie

Een succesvol project begint bij een heldere ambitie. Een scherpe doelstelling leidt tot een duidelijk beeld van de mogelijkheden voor uw project. Op basis daarvan begeleiden we u bij het opstellen van het projectplan. We houden daarbij rekening met alle onderdelen die nodig zijn om tot een succesvolle uitvoering te komen.

Haalbaarheid

Wij toetsen de haalbaarheid van uw project in een vroeg stadium. Dit bespaart u veel tijd en kosten. Door onze inhoudelijke kennis over technieken, regelgeving, subsidies en financieringsmogelijkheden zijn wij in staat om aan het begin van het ontwikkelingstraject te bepalen of het projectplan technisch, juridisch en financieel haalbaar is. Wanneer dit niet zo blijkt te zijn, zullen we het plan net zo lang finetunen tot er een haalbaar projectplan op tafel ligt.  

Vergunningen

De meeste projecten vereisen een of meerdere vergunningen. Het aanvragen en verkrijgen van de benodigde vergunning(en) is een belangrijk proces richting realisatie. Wanneer dit niet goed verloopt kan het project vertraging oplopen of in het ergste geval geen doorgang vinden. Laat u daarom adviseren door onze experts. Zij hebben jarenlange ervaring met het aanvragen van een breed scala aan vergunningen. Lees meer..

Subsidies

Om energiebesparing en duurzame energieopwekking te stimuleren heeft de overheid verschillende subsidies beschikbaar gesteld. Daarnaast zijn er ook fiscale maatregelen en andere belastingvoordelen waar u gebruik van kunt maken. Onze adviseurs zoeken de optimale subsidiëring voor uw project en vragen de subsidies voor u aan. Hiermee bent u verzekerd van de maximale opbrengst voor uw project. Lees meer..

Financiering

Het verkrijgen van externe financiering kan een grote uitdaging zijn. Zo kan het lastig zijn om de juiste partner te vinden. Ekwadraat heeft een groot netwerk van investeerders en partijen die in duurzame energie investeren. Door onze ervaring kunnen wij u verbinden met de juiste partner. Daarnaast begeleiden we u bij het financiële, technische en juridische due diligence-onderzoek.

Aanbesteding

De aanbesteding van uw project is een belangrijk proces. Het kiezen van de juiste aannemer is cruciaal. Ekwadraat heeft ruime ervaring in het opstellen en begeleiden van aanbestedingen bij duurzame energie installaties. Hierdoor kunnen we u begeleiden bij het contracteren van de geschikste aannemer voor uw project.

Realisatiebegeleiding

Wij doen er alles aan om u te ontzorgen. Wanneer de vergunningen, subsidies, financiering en aanbesteding voor uw project geregeld zijn, zorgen we voor een goede afronding. Hierbij controleren we op een correcte oplevering en zorgen we er tenslotte voor dat alle administratieve systemen goed werken. Zo weet u zeker dat alles functioneert zoals gepland.

Ekwadraat in cijfers

 

20+ jaar ervaring

                                                                                         

1250+ succesvolle duurzame projecten

                                                                                                                               

60+ gepassioneerde duurzame specialisten