088 4000 500 info@ekwadraat.com

  15 jaar ervaring   Altijd onafhankelijk advies   Innovatieve oplossingen

Transitieversnellers

Waarin onderscheiden wij ons?
 

Pioniers in duurzaamheid

Door onze jarenlange ervaring weten we exact welke mogelijkheden er zijn om uw duurzame ambities te realiseren. Ekwadraat ontzorgt u op technisch, juridisch en financieel gebied.

Onafhankelijk advies

Ons enige doel is om u zo goed mogelijk te helpen met verduurzamen. Wij zijn niet verbonden aan leveranciers of afnemers. Hierdoor bieden we de beste oplossing voor uw situatie.

Innovatieve oplossingen

Innovatie is onlosmakelijk verbonden met duurzaamheid. Iedere situatie vereist zijn eigen unieke invulling. Wij analyseren uw omgeving en ontwerpen daarbij de optimale duurzame invulling.

"Ekwadraat begeleidt bedrijven en ondernemers bij het realiseren van lokale, innovatieve en duurzame oplossingen. Binnen ons bedrijf werkt een generatie professionals die de drive voelen om hun kennis in te zetten voor een wereld die niet meer gedomineerd wordt door de fossiele industrie." 

 

- Douwe Faber
Eigenaar Ekwadraat 

Missie

Ekwadraat maakt een duurzame energievoorziening haalbaar,
is verbindend, vernieuwend en maakt het betaalbaar.

 

Visie

Ekwadraat gelooft in een toekomst zonder fossiele energie met regionaal gesloten kringlopen en lokaal georganiseerde energie. Ekwadraat ziet kansen die voor anderen verborgen blijven, legt verbindingen tussen bedrijven, projecten en mensen die niet direct voor de hand liggen en onderscheidt zich door vernieuwend en conceptueel te denken. Hiermee geeft Ekwadraat, nu en in de toekomst, een krachtig antwoord op de ingewikkelde energievraagstukken en neemt haar verantwoordelijkheid in het oplossen van het klimaatprobleem.

Samen versnellen wij de energietransitie
 

Onze generatie staat voor de grootste transitie uit de geschiedenis: de energietransitie. In een kort tijdsbestek moeten
we overschakelen van fossiele brandstoffen naar volledig duurzame energie. En we hebben iedereen nodig om deze
enorme transitie voor elkaar te krijgen. Samen verduurzamen we huizen en bedrijven, realiseren we zonneparken, vergisters, warmtenetten en nog veel meer.

Ons doel is om de energietransitie te versnellen. Ekwadraat begeleidt bedrijven, gemeentes en ondernemers bij
het realiseren van duurzame energieprojecten. Dit doen we ondermeer op het gebied van:


energiebesparing zonne-energie biomassa-energie vergisting

 aardwarmte Warmtetransitie Energietransitie


Ekwadraat onderzoekt wat de kansen en mogelijkheden zijn in uw specifieke situatie en welke processen doorlopen
moeten worden om die te benutten. Vervolgens begeleiden we u bij de ontwikkeling van uw project.
Dit doen we met onze eigen integrale aanpak.

Werkwijze

Onze projecten
 

Wat zeggen onze klanten over ons

Ekwadraat heeft ons geholpen om de tomatenkwekerij te verduurzamen. In een tijd met veel onzekerheid heeft Ekwadraat ons bijgestaan met innovatieve en betrouwbare oplossingen. Advies, berekeningen, vergunning- en subsidieaanvragen, Ekwadraat heeft het allemaal voor me geregeld.

Jaap Vink
Directeur VinkSion

Ekwadraat heeft ons geholpen bij het realiseren van zonnepanelen op ons dak. Er zat 30.000 euro verschil tussen de diverse aanbiedingen van leveranciers. Met de onafhankelijke begeleiding van Ekwadraat hebben wij de juiste keuze weten te maken voor een leverancier die aansluit op onze wensen. Hierdoor hebben we flink bespaard op de kosten van de installatie.

Rick van Houten
Directeur Timboco Kozijntechniek

De Nieuwe Afsluitdijk wordt volledig energieneutraal. Het streven is om dit zoveel mogelijk met Nederlandse innovatieve duurzame concepten te bereiken. Dit geeft namelijk ook een boost aan de duurzame energie sector. Ekwadraat adviseert en begeleidt ons in het ontwikkelproces van deze initiatieven. Mede hierdoor verwachten wij spoedig de eerste projecten te kunnen realiseren.

Tjalling Dijkstra
Programmamanager De Nieuwe Afsluitdijk

Bent u ook klaar om te verduurzamen?

Alle medewerkers bij Ekwadraat werken met een enorme passie en drive aan het realiseren van duurzame energieprojecten. Hoe kunnen we u helpen?