Samen versnellen we de energietransitie

Onze generatie staat voor de grootste transitie uit de geschiedenis: de energietransitie. In een kort tijdsbestek moeten we overschakelen van fossiele brandstoffen naar volledig duurzame energie. En we hebben iedereen nodig om deze enorme transitie voor elkaar te krijgen. Samen verduurzamen we huizen en bedrijven, realiseren we zonneparken, vergisters, warmtenetten en nog veel meer.

Ons doel is om de energietransitie te versnellen. Ekwadraat begeleidt bedrijven, gemeentes en ondernemers bij het realiseren van duurzame energieprojecten. Dit doen wij op het gebied van duurzame bedrijven en terreinen, duurzame energie-initiatieven en aardgasvrije wijken. Ekwadraat onderzoekt wat de kansen en mogelijkheden zijn per specifieke situatie en welke processen doorlopen moeten worden om die te benutten. Vervolgens begeleiden wij bij de ontwikkeling van het project. Dit doen we met onze eigen integrale aanpak.

Duurzame bedrijven & bedrijventerreinen

Wij helpen bedrijven en bedrijventerreinen bij het realiseren van hun duurzame ambities. Wil je inzicht krijgen in je verbruik en uitstoot, energiebesparen of je bedrijf verduurzamen? Wij helpen je graag verder!

Duurzame energie-initiatieven

Wil jij een duurzame installatie realiseren, je eigen duurzame stroom produceren en/of verkopen? Voor kan je bij Ekwadraat terecht voor de volgende duurzame technieken: vergisting, zonne-energie, windenergie en aquathermie.

Aardgasvrije wijken

Aardgasvrije wijken

Wij helpen gemeenten graag verder bij het maken en uitvoeren van hun wijkuitvoeringsplannen. We helpen je verder van transitievisie warmte naar wijkuitvoeringsplan en het participatie en communicatietraject. 

Missie

Wij creëren blijvende oplossingen voor een fossielvrije toekomst.

 

Visie

Trots leveren wij een bijdrage aan de duurzame wereld voor de generaties van morgen. Het is onze passie om samen met onze mensen, partners én klanten een fossielvrije toekomst te creëren. Met creativiteit en een hands-on mentaliteit zijn wij onderscheidend. Wij denken in kansen, bieden innovatieve oplossingen en leggen verbindingen. Leren doen wij door te doen, wij maken nu het verschil.

"Ekwadraat begeleidt bedrijven en ondernemers bij het realiseren van lokale, innovatieve en duurzame oplossingen. Binnen ons bedrijf werkt een generatie professionals die de drive voelen om hun kennis in te zetten voor een wereld die niet meer gedomineerd wordt door de fossiele industrie." 

 

- Douwe Faber
Oprichter Ekwadraat

Ekwadraat werkt voor u
 

Altijd onafhankelijk advies

Ons enige doel is om onze klanten zo goed mogelijk te helpen met verduurzamen. Wij zijn niet verbonden aan leveranciers of afnemers. Hierdoor bieden we de beste oplossing voor jouw situatie.

Innovatieve oplossingen

Innovatie is onlosmakelijk verbonden met duurzaamheid. Iedere situatie vereist zijn eigen unieke invulling. Wij analyseren de omgeving en ontwerpen daarbij de optimale duurzame invulling voor jou.

Pioniers in duurzaamheid

Door onze jarenlange ervaring weten we exact welke mogelijkheden er zijn om jouw duurzame ambities te realiseren. Wij ontzorgen op technisch, juridisch en financieel gebied.

Organisaties in de Ekwadraat Group
 

Het team van Ekwadraat werkt vanuit het Energie Kenniscentrum Leeuwarden. Een circulair gebouw boven op de oude vuilstort 'Schenkenschans'. Kom gerust langs:

Ynduksjewei 4
8914 CA Leeuwarden

Ekwadraat werkte o.a. voor de volgende bedrijven:

 

Onze projecten