Over Ekwadraat

Samen versnellen wij de energietransitie
 

Onze generatie staat voor de grootste transitie uit de geschiedenis: de energietransitie. In een kort tijdsbestek moeten we overschakelen van fossiele brandstoffen naar volledig duurzame energie. En we hebben iedereen nodig om deze enorme transitie voor elkaar te krijgen. Samen verduurzamen we huizen en bedrijven, realiseren we zonneparken, vergisters, warmtenetten en nog veel meer.

Ons doel is om de energietransitie te versnellen. Ekwadraat begeleidt bedrijven, gemeentes en ondernemers bij het realiseren van duurzame energieprojecten. Dit doen we onder meer op het gebied van:

Energiebesparing Zonne-energie Biomassa energie Vergisting

aardwarmte Circulaire economie Warmtetransitie

Energietransitie Windenergie


Ekwadraat onderzoekt wat de kansen en mogelijkheden zijn per specifieke situatie en welke processen doorlopen moeten worden om die te benutten. Vervolgens begeleiden wij bij de ontwikkeling van het project. Dit doen we met onze eigen integrale aanpak.

Hoe kunnen we u helpen?

Adviesbureau duurzame energie

Voor overheden

Wij begeleiden gemeentes en overheden bij het ontwikkelen en realiseren van het duurzame beleid rondom de warmtetransitie.

Lees meer
Adviesbureau duurzaamheid

Voor bedrijven

Wij helpen bij energiebesparing en het verduurzamen van de organisatie. Hierbij begeleiden we van idee tot realisatie.

Lees meer
Advies duurzame energie

Voor de industrie

Wij helpen bij het realiseren van uw duurzame project, o.a. op het gebied van: vergunningen, subsidies en financiering.

Lees meer

Missie

Wij creëren blijvende oplossingen voor een fossielvrije toekomst.

 

Visie

Trots leveren wij een bijdrage aan de duurzame wereld voor de generaties van morgen. Het is onze passie om samen met onze mensen, partners én klanten een fossielvrije toekomst te creëren. Met creativiteit en een hands-on mentaliteit zijn wij onderscheidend. Wij denken in kansen, bieden innovatieve oplossingen en leggen verbindingen. Leren doen wij door te doen, wij maken nu het verschil.

 

Bekijk onze werkwijze

"Ekwadraat begeleidt bedrijven en ondernemers bij het realiseren van lokale, innovatieve en duurzame oplossingen. Binnen ons bedrijf werkt een generatie professionals die de drive voelen om hun kennis in te zetten voor een wereld die niet meer gedomineerd wordt door de fossiele industrie." 

 

- Douwe Faber
DGA Ekwadraat Group

Ekwadraat werkt voor u
 

Altijd onafhankelijk advies

Ons enige doel is om u zo goed mogelijk te helpen met verduurzamen. Wij zijn niet verbonden aan leveranciers of afnemers. Hierdoor bieden we de beste oplossing voor uw situatie.

Innovatieve oplossingen

Innovatie is onlosmakelijk verbonden met duurzaamheid. Iedere situatie vereist zijn eigen unieke invulling. Wij analyseren uw omgeving en ontwerpen daarbij de optimale duurzame invulling voor u.

Pioniers in duurzaamheid

Door onze jarenlange ervaring weten we exact welke mogelijkheden er zijn om uw duurzame ambities te realiseren. Wij ontzorgen op technisch, juridisch en financieel gebied.

Onze merken
 

Het team van Ekwadraat werkt vanuit het Energie Kenniscentrum Leeuwarden. Een circulair gebouw boven op de oude vuilstort 'Schenkenschans'. Kom gerust langs:

Ynduksjewei 4
8914 CA Leeuwarden

Ekwadraat werkte o.a. voor de volgende bedrijven:

 

Onze projecten
 

Ekwadraat in cijfers

 

>20 jaar ervaring

                                                                                         

>1100 succesvolle duurzame projecten

                                                                                                                               

60+ gepassioneerde duurzame specialisten