088 4000 500 info@ekwadraat.com

  17 jaar ervaring   Altijd onafhankelijk advies   Innovatieve oplossingen

CO2 footprint

In het Klimaatakkoord is afgesproken dat Nederland in 2030 de CO2-uitstoot met 49% moet reduceren. In 2050 moet Nederland helemaal CO2 neutraal zijn. Om te bepalen hoeveel CO2 uw bedrijf uitstoot kan een COfootprint berekening worden uitgevoerd. Dit is een handig hulpmiddel om inzichtelijk te maken wat de impact van uw bedrijf is op het milieu. 

U kunt de CO2-footprint als startpunt gebruiken voor de verduurzamingsstrategie van uw bedrijf. In deze footprint ziet u namelijk heel overzichtelijk waardoor de CO2-uitstoot wordt veroorzaakt. Op basis hiervan kunt u gericht werken aan een strategie ter verlaging van de uitstoot, waarmee u tevens bijdraagt aan de landelijke doelstellingen.

Hoe wordt de CO2-footprint berekend?

Op basis van de processen binnen uw bedrijf en daarbuiten wordt nauwkeurig berekend wat de impact is op het milieu. Dit wordt uitgedrukt in CO2-uitstoot. De volgende aspecten worden bijvoorbeeld meegenomen in de berekening:


Op basis van het gebruik en verbruik van deze aspecten wordt een berekening gemaakt van de totale CO2-uitstoot. 

Wat kan ik met de CO2-footprint?


Met de CO2-footprint krijgt u inzicht in het effect van uw bedrijf op het milieu. Daarnaast kunt u het gebruiken als nulmeting voor uw MVO beleid. 

Uit de footprint blijkt waar u zich het beste op kunt richten om reducties te realiseren en uiteindelijk een CO2 neutrale bedrijfsvoering te krijgen. 


CO2-footprint berekenen


Ekwadraat is gespecialiseerd in het verduurzamen en energiezuinig maken van bedrijven en organisaties. Wij kunnen voor u een CO2-footprint opstellen. Op basis van de uitkomsten ontwikkelen wij verbeteringsmogelijkheden voor uw bedrijf. Hiermee kunt u voor een langere termijn werken aan het verkleinen van de milieu-impact van uw bedrijf.

Aan de slag met de CO2 footprint
 

Bent u benieuwd hoe u uw milieu impact kunt verkleinen? Begin dan met de CO2 footrpint. Neem contact op voor meer informatie.
 


● 
Vrijblijvend antwoord   Binnen 1-2 werkdagen

"Benieuwd naar de CO2 footprint van jouw bedrijf en hoe je deze kunt verbeteren?"

Mans Scholtens

Business developer / Adviseur

Toonaangevende projecten

500+ duurzame projecten

Al 15 jaar helpen we bedrijven, gemeentes en ontwikkelaars met het realiseren van hun duurzame projecten. Benieuwd naar onze unieke succesformule?


Lees meer