Energiemonitoring

Energiemonitoring is een belangrijke stap bij het besparen van energie. Door het monitoren van uw verbruik, krijgt u inzicht in de energieprestaties van uw bedrijf. Hieruit kunnen mogelijkheden voor energiebesparing worden bepaald. Gemiddeld gezien kunt u door toepassing van energiemonitoring 20-30% besparen op uw energieverbruik. Dit maakt monitoring een interessante investering. 

Om optimaal gebruik te maken van energiemonitoring is het belangrijk dat u actief kunt werken met de maatregelen die uit de monitoring naar voren komen. Met de methodiek van Ekwadraat kunt u maximaal besparen op uw energiegebruik.

Hoe werkt energiemonitoring?

Het energiemonitoringssysteem geeft u inzicht in het verbruik van elektriciteit en gas in uw bedrijf.  Allereerst wordt een nulmeting gedaan, waaruit de huidige situatie van de energiehuishouding blijkt. 

Deze wordt vervolgens door onze energiebesparingsspecialisten geanalyseerd. Hieruit blijken de eerste besparingsmogelijkheden. Dit betreffen vaak gedragsmaatregelen. Hierbij moet u denken aan:

  •  Apparaten die ’s nachts aan blijven staan
  •  Verlichting die onnodig aan staat
  •  Apparaten die verkeerd afgesteld zijn
  •  Etc.

In samenwerking met u wordt een strategie bedacht om deze ‘quick wins’ te realiseren. Bij gedragsmaatregelen is het bijvoorbeeld erg belangrijk om de medewerkers erbij te betrekken. 

Na het realiseren van de eerste besparingsmogelijkheden begint de volgende stap. Onze adviseurs onderzoeken uw gebouw op allerlei mogelijke besparingsmogelijkheden. Hierbij kunt u denken aan:

  • Verwarming
  • Koeling
  • Verlichting
  • Isolatie


In dit onderzoek worden alle mogelijke besparingsmaatregelen uiteengezet. Zo weet u hoeveel een maatregel kost, hoeveel energie en kosten u hiermee per jaar bespaart en hoe lang het duurt voordat u deze investering heeft terugverdiend. 

Tenslotte begeleiden we u bij het realiseren van deze maatregelen. Zo maken we een programma van eisen, vragen verschillende offertes aan en geven u advies over de beste manier om de maatregelen te realiseren.

Is energiemonitoring interessant voor mijn bedrijf?


Dit ligt met name aan de grootte van uw bedrijf en de hoeveelheid energie die uw bedrijf gebruikt. Over het algemeen geldt dat energiemonitoring interessant wordt naarmate de grootte van het bedrijf en het energiegebruik toeneemt. 

Energiebesparing is in sommige gevallen ook verplicht. Om erachter te komen of uw bedrijf verplicht is, kunt u onze uitgebreide handleiding lezen over energiebesparing bij bedrijven.

Om uit te vinden of energiemonitoring voor uw bedrijf interessant is kunt u contact opnemen met één van onze adviseurs. Op basis van de karakteristieken van uw bedrijf, kunnen zij u meer vertellen over het effect van energiemonitoring op uw bedrijf.

Energiemonitoring realiseren


Wilt u aan de slag met het monitoren van uw energie monitoring of bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Ekwadraat helpt u graag verder. Door middel van energiemonitoring helpen wij u om zoveel mogelijk energie en kosten te besparen. 
 

Aan de slag met energiemonitoring

Benieuwd of energiemonitoring interessant is voor uw bedrijf en hoeveel u hiermee kunt besparen? Neem dan contact op.
 


● 
Vrijblijvend antwoord   Binnen 1-2 werkdagen

"Benieuwd wat energiemonitoring uw bedrijf oplevert?"

Albert Jan van der Wal

Sales- en accountmanager