Overstappen naar duurzame energie?


 

Als gemeente of bedrijf sta je voor de uitdaging om te verduurzamen en over te stappen op duurzame energie. Dit is, naast de noodzaak voor het klimaat, een strategische beslissing die jouw gemeente of bedrijf helpt kosten te besparen en toekomstbestendig te worden. Maar welk energie initiatief past bij jouw situatie? En wat is ervoor nodig om dit duurzame energie-initiatief succesvol te implementeren? Om hier antwoord op te geven heb je kennis nodig van de regelgeving, technologie, financiering en haalbaarheid. Wij helpen je inzicht te krijgen in de technische, juridische én financiële haalbaarheid, zodat jij de beste keuze kunt maken. Benieuwd hoe we dat doen en welke technische kennis wij bij Ekwadraat in huis hebben? Je leest het hieronder.

Voor deze kennis kun je bij Ekwadraat terecht

 

Vergisting

Heb je (ambitieuze) vergistingsplannen? Wij berekenen of vergisting mogelijk is in jouw situatie en hoe je een rendabel project realiseert. Daarnaast begeleiden we je bij het realiseren van de installatie, bijvoorbeeld met het aanvragen van de benodigde vergunningen en subsidies.


Meer over vergisting

Zonne-energie

Wil je zonnepanelen plaatsen op jouw bedrijfspand(en) of een zonnecarport realiseren op je parkeerterrein? Wij helpen je met het de haalbaarheid, ontwikkeling en realisatie van het zonproject. Daarnaast vragen we de nodige subsidies en vergunningen aan.

 

Meer over zonne-energie

 

Windenergie

Grootschalige windparken of kleine windturbines, wij kijken graag samen naar de haalbaarheid van jouw project. Ook zetten we de verschillende subsidiemogelijkheden op een rijtje en zorgen we voor het aanvragen van de juiste vergunningen.

 

Meer over windenergie

 

 

Aquathermie

Waar woningen nu veelal worden verwarmd met aardgas zal dit de komende decennia worden afgebouwd. Aquathermie is één van de alternatieven voor duurzame warmte uit het Klimaatakkoord. Benieuwd naar de potentie, haalbaarheid, subsidies of benodigde vergunningen? Wij zoeken het voor je uit. 

Meer over aquathermie

Warmtenetten

Ben je benieuwd naar de potentie en haalbaarheid van een warmtenet? Wij onderzoeken de potentie en doen onderzoek naar de technische en financiële haalbaarheid. Verder geven we inzicht in de beschikbare subsidies en de nodige vergunningen. 

Meer over warmtenetten

Zo realiseren we duurzame energie-initiatieven

 

Energiebesparing & onderzoek

Krijg inzicht in waar en hoe je energie kunt besparen. Onze experts kunnen je precies vertellen hoe.

Haalbaarheid & onderzoek

we geven je inzicht in de technische, financiële en juridische haalbaarheid van jouw project. 

Subsidie & vergunningen

We begeleiden je van A tot Z in het subsidie- en vergunningentraject

Aanbesteding & partners

Wij helpen je met het aanbestedingsproces en koppelen je aan de ideale systeembouwer.

Bouwbegeleiding & inspectie

We bewaken de kwaliteit van jouw project en voeren daarvoor ook de nodige keuringen en inspecties uit.

Een greep uit onze projecten

Dit zeggen klanten over ons

Ekwadraat heeft ons geholpen om de tomatenkwekerij te verduurzamen. In een tijd met veel onzekerheid heeft Ekwadraat ons bijgestaan met innovatieve en betrouwbare oplossingen. Advies, berekeningen, vergunning- en subsidieaanvragen, Ekwadraat heeft het allemaal voor me geregeld.

 

Jaap vink
Jaap Vink
Directeur VinkSion

Ekwadraat heeft ons geholpen bij het realiseren van zonnepanelen op ons dak. Er zat 30.000 euro verschil tussen de diverse aanbiedingen van leveranciers. Met de onafhankelijke begeleiding van Ekwadraat hebben wij de juiste keuze weten te maken voor een leverancier die aansluit op onze wensen. Hierdoor hebben we flink bespaard op de kosten van de installatie.

Rick van Houten
Rick van Houten
Directeur Timboco Kozijntechniek

Aan de slag om jouw organisatie te verduurzamen?

Samen kijken we naar jouw doelen en uitdagingen en komen we tot goede keuzes en slimme oplossingen. Neem vrijblijvend contact op de mogelijkheden te bespreken!

captcha

"Ik help je graag met het verduurzamen van jouw organisatie!"

Petra Wassenaar

Sales- en projectmanager