Bedrijventerreinen als collectief verduurzamen


 

Groeien en verduurzamen wanneer je te maken hebt met netcongestie

Bij de verduurzaming van bedrijventerreinen gaat het niet alleen om de bedrijven en ondernemers zelf, vaak is het nodig om stakeholders te betrekken bij deze plannen. Denk aan de gemeente, netbeheerders en omwonenden. Als bedrijf op een bedrijventerrein of als bedrijfsvereniging loop je bij verduurzamings- of uitbreidingsplannen al snel tegen problemen aan. Zoals het capaciteitsprobleem op het net. Netcongestie kan de transitie naar een duurzaam bedrijventerrein moeilijker maken en de verduurzamingsplannen, maar ook uitbreidingsplannen voor ondernemers in de weg zitten. 

Wij realiseren samen een duurzaam bedrijventerrein

Om deze problemen op te lossen, of te omzeilen, is een goede samenwerking tussen bedrijven, lokale overheden en gemeenschappen belangrijk. Ook het creëren van bewustzijn en betrokkenheid van medewerkers, buurbedrijven en omwonenden mogen we niet vergeten. Dit draagt bij aan het succes van het verduurzamen. Ekwadraat heeft een speciale aanpak voor bedrijventerreinen ontwikkelt. Wij nemen een centrale positie in tussen de stakeholders. We behartigen de belangen, zorgen voor een goede samenwerking en communicatie tussen de partijen. Zo realiseren we samen een duurzaam bedrijventerrein.  

Onze werkzaamheden passend bij jouw vraag

 

Opstellen haalbaarheidsstudies

We onderzoeken de technische, financiële of juridische haalbaarheid voor een succesvolle businesscase voor jouw duurzame project. 

Meer lezen

Uitvoeren energiescan

Met een energiescan maken we inzichtelijk welke stappen je het beste kunt nemen om te verduurzamen en de energiekosten te verlagen.

Meer lezen

Ontwikkelen routekaarten

We stippelen een route uit die presenteert wat nodig is voor het bereiken van de duurzame ambities die je hebt.

Meer lezen

Communicatie en participatie

We begeleiden het communicatie- en participatietraject gericht op stakeholders, ondernemers of omwonenden.

Meer lezen

Oplossingen netcongestie

Heb je te maken met netcongestie? Wij helpen je met het aanpakken van de netcongestie problematiek, vóór en achter de meter.

Meer lezen

Een greep uit onze projecten

Kunnen wij je helpen bij het verduurzamen van een bedrijventerrein?
 

Vul onderstaande formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!
 

"Alleen samen kunnen we bedrijventerreinen verduurzamen!"

Joost Akkermans

Sales- en accountmanager