Energiesubsidie

Stimuleringsregelingen duurzame energie

Het stimuleren van energiebesparing en duurzame energie zijn twee belangrijke middelen voor het huidige kabinet om de duurzaamheidsdoelstellingen uit het klimaatakkoord te bereiken. Om die reden zijn er een aantal stimuleringsregelingen opgesteld.

Er zijn subsidies, maar ook belastingvoordelen en andere fiscale maatregelen. In dit artikel nemen we je mee in het subsidielandschap voor energiegerelateerde projecten.

Welke energiesubsidies en regelingen zijn er?

Over het algemeen kunnen we de subsidies en regelingen op het gebied van energie en duurzaamheid verdelen in de volgende categorieën:

  • Innovatiesubsidies
  • Duurzame energie subsidies
  • Energiebesparing subsidies

Binnen deze categorieën zijn er verschillende specifieke subsidies en regelingen beschikbaar. Aan de hand van je project of projectidee kun je bepalen voor welke subsidies je mogelijk in aanmerking komt.
 

Welke subsidie past bij mijn project?

Iedere subsidie heeft zijn eigen specifieke kenmerken. Daardoor kan het lastig zijn om erachter te komen voor welke subsidie(s) jouw beoogde project in aanmerking komt. Daarnaast kunnen sommige subsidies en regelingen gecombineerd worden met elkaar. Voor de meeste projecten en ideeën op het gebied van duurzame energie en energiebesparing is subsidie nodig om een aantrekkelijke businesscase te creëren. Het is daarom van groot belang om goed uit te zoeken welke subsidiemogelijkheden er zijn voor jouw project en welke combinaties er mogelijk zijn. 

Om die reden heeft Ekwadraat een subsidiescan ontwikkeld, waarin we onderzoeken welke subsidie het best bij jouw specifieke projectidee past. Hierbij onderzoeken we alle landelijke regelingen, zoals hierboven beschreven, maar kijken we ook naar regionale subsidies. Wanneer duidelijk is welke subsidiemogelijkheden er zijn voor het project, kunnen we deze aanvragen. Het doel is om jouw businesscase sluitend te krijgen, zodat het project gerealiseerd kan worden.


Energiesubsidie aanvragen

Meer weten over de subsidiescan of ben je benieuwd naar de subsidiemogelijkheden voor jouw project? Neem dan contact op en wij helpen je dan graag verder.
 


 

Aanvraagbegeleiding

Om te komen tot een succesvolle indiening van een subsidieaanvraag werken wij volgens de onderstaande methode:

  1. Onderzoek ambities en plannen van de ondernemer
  2. Onderzoeken aansluiting van projecten bij subsidieregelingen
  3. Verlenen advies rondom subsidieregelingen
  4. Verzamelen benodigde bijlagen en opstellen projectplan
  5. Indienen subsidieaanvraag
  6. Contact en beantwoording vragen vanuit subsidieverstrekker

Verantwoording en projectadministratie

Voor sommige subsidieregelingen wordt bij beschikking van de subsidie gevraagd om gedurende of na de subsidieperiode documentatie aan te leveren. Er kan worden gevraagd om projectadministratie te verstrekken waaruit blijkt hoe het subsidiegeld is ingezet en wat de projectresultaten zijn geweest. Het consistent en consequent bijhouden van administratie bij een subsidieproject kan als lastig worden ervaren en Ekwadraat kan hierin ondersteunen. 
 

Toonaangevende projecten

Benieuwd welke subsidie(s) je kunt krijgen?

Wij voeren een subsidiescan voor uit en bepalen de beste subsidiering. Neem contact met ons op voor meer informatie.
 


● 
Vrijblijvend antwoord   Binnen 1-2 werkdagen

"Ik help je graag om met subsidies jouw project zo rendabel mogelijk te maken!"

Jan Hemrica

Sales- en accountmanager bedrijven