Zonne-energie project realiseren?

De zon is een eindeloze bron van energie. Met het gebruik van zonnepanelen is deze duurzame energie optimaal te benutten. Niet voor niets zien we al jaren een grote toename in het opwekken van zonne-energie in Nederland. Ook de overheid stimuleert de productie van zonne-energie via diverse subsidies en fiscale voordelen. Hierdoor wordt het financieel aantrekkelijker om te investeren in zonne-energieopwek. De komende jaren wordt deze steun vanuit de overheid wel langzaam afgeschaald. 

 

Zonnepanelen, zonnepark of solarcarport?

De ontwikkeling van zonprojecten omvat verschillende installaties, zoals zonnepanelen op daken, solarcarports en zonneparken. Daarnaast zijn er verschillende energieopwekkingstechnieken, waaronder PV-panelen, PVT-panelen en zonthermie (zonnecollectoren). Wij weten welke stappen moeten worden gezet voor het realiseren van een succesvol project, ongeacht de installatie of techniek.

 

Zonnepanelen bedrijven

Het installeren van zonnepanelen op bedrijfsdaken biedt veel voordelen. Zo werk je actief aan een duurzame bedrijfsvoering en zet je stappen richting de toekomst met enkel duurzame energie.

Zonnepark ontwikkelen

Een zonnepark kan een grote hoeveelheid stroom opwekken. Bij de installatie van een zonnepark kunnen de zonnepanelen precies in de juiste hoek geplaatst worden voor een maximaal rendement.

Zonnecarport

Solar carports zijn een perfecte combinatie van functionaliteit en duurzaamheid. Wanneer een zonnecarport volledig wordt geïntegreerd in de omgeving, leidt dit tot driedubbel ruimtegebruik.

Onze diensten

 

Energiebesparing & onderzoek

We geven je inzicht in waar en hoe je energie kunt besparen. Onze experts kunnen je precies vertellen hoe.

Meer lezen

Haalbaarheid & onderzoek

We geven je inzicht in de technische, financiële en juridische haalbaarheid van jouw project. Met als doen een goede businesscase. 

Meer lezen

Subsidie & vergunningen

We begeleiden je van A tot Z in het subsidie- en vergunningentraject voor de realisatie van jouw duurzame energie installatie. 

Meer lezen

Aanbesteding & partners

We helpen je met het aanbestedingsproces en koppelen je aan de ideale systeembouwer voor jouw project.

Meer lezen

Bouwbegeleiding & inspectie

We bewaken de kwaliteit van jouw project en voeren daarvoor ook de nodige keuringen en inspecties uit na oplevering.

Meer lezen

 

 

Subsidiemogelijkheden zonne-energieprojecten


Om aan de klimaatdoelstellingen te voldoen, heeft de Nederlandse overheid een aantal stimuleringsmaatregelen ontwikkeld. Een deel daarvan is specifiek gericht op zonne-energie. Voor bedrijven en projectontwikkelaars zijn er diverse regelingen waaronder: 

  • De SDE++-subsidie
  • Milieu-investeringsaftrek (MIA)
  • Willekeurige afschrijving milieu-investeringen (VAMIL)
  • Kleinschaligheidsaftrek (KIA)
  • Postcoderoosregeling
  • Energie investeringsaftrek (EIA)
  • ISDE    

Niet iedere subsidie is toepasbaar binnen elk zonne-project. Daarom is verstandig om vooraf goed uit te zoeken voor welke subsidies jouw project in aanmerking komt. Met een gedegen plan kunt je de subsidiabiliteit van het project optimaliseren.

 

Vergunningverlening voor zon-PV projecten kan eenvoudig, beter én goedkoper onder de Omgevingswet.

Download hier de whitepaper!

 

 

Meer informatie over zonne-energie?

Wil je meer weten over zon-projecten, de verschillende technieken, benodigde vergunningen of de subsidies waarvoor je mogelijk in aanmerking komt? We vertellen je er graag meer over! Meer informatie vind je door op de links in het overzicht hiernaast te klikken. 

 

 

Een greep uit onze projecten

Hulp nodig bij de realisatie van een zonproject?

Neem dan via onderstaand formulier contact met ons op. Wij nemen zo snel mogelijk contact op.


● 
Vrijblijvend antwoord   Binnen 1-2 werkdagen

"Ik help graag  bij het voortraject en de realisatie van jouw solarproject!"

Henk Hartman

Expert zon PV