Bedankt voor het downloaden

Bedankt voor het downloaden! Het bestand is per e-mail onderweg. Maar voordat je gaat..

Loop jij geregeld rond met het idee om jullie bedrijf te verduurzamen of om een duurzaam project te ontwikkelen? 

Je wilt graag verduurzamen, maar waar begin je? Overal lees je verschillende informatie en iedere leverancier belooft je gouden bergen! Erg lastig natuurlijk..

Daarom zijn wij in 2003 begonnen met Ekwadraat. In de afgelopen jaren hebben wij meer dan 500 ondernemers en bedrijven geholpen met het behalen van hun duurzame doelen. Onder andere op het gebied van:

  • Energiebesparing
  • Zonne-energie
  • Vergisting
  • Biomassa energie
  • Aardwarmte
  • Warmte- en energietransitie
  • Circulaire economie
  • Subsidies en vergunningen

Onze adviseurs zijn altijd onafhankelijk. Wij zorgen er altijd voor dat jouw belang voorop staat. Met dat idee werken wij dagelijks hard aan het realiseren van de meest complexe projecten.

Wij begeleiden jouw project van idee tot realisatie.
 

Over Ekwadraat

1000+

Bedrijven geholpen met verduurzaming.

20+

Jaar ervaring in de duurzame energie sector.

50+

Enthousiaste medewerkers die klaar staan om jou te helpen.

Wij helpen jou op de volgende gebieden
 

Energiebesparing

                                                 

Energietransitie

                                                 

Aardwarmte

                                                 

Zonne-energie

                                                 

Circulaire economie

                                                

Warmtetransitie

                                                   

Vergisting

                                                

Biomassa

                                                

Hoe gaan wij te werk?
 

 

Ambitie

Een succesvol project begint bij een heldere ambitie. Een scherpe doelstelling leidt tot een duidelijk beeld van de mogelijkheden voor uw project. Op basis daarvan begeleiden we u bij het opstellen van het projectplan. We houden daarbij rekening met alle onderdelen die nodig zijn om tot een succesvolle uitvoering te komen.

Haalbaarheid

Wij toetsen de haalbaarheid van uw project in een vroeg stadium. Dit bespaart u veel tijd en kosten. Door onze inhoudelijke kennis over technieken, regelgeving, subsidies en financieringsmogelijkheden zijn wij in staat om aan het begin van het ontwikkelingstraject te bepalen of het projectplan technisch, juridisch en financieel haalbaar is. Wanneer dit niet zo blijkt te zijn, zullen we het plan net zo lang finetunen tot er een haalbaar projectplan op tafel ligt.  

Vergunningen

De meeste projecten vereisen een of meerdere vergunningen. Het aanvragen en verkrijgen van de benodigde vergunning(en) is een belangrijk proces richting realisatie. Wanneer dit niet goed verloopt kan het project vertraging oplopen of in het ergste geval geen doorgang vinden. Laat u daarom adviseren door onze experts. Zij hebben jarenlange ervaring met het aanvragen van een breed scala aan vergunningen.

Subsidies

Om energiebesparing en duurzame energieopwekking te stimuleren heeft de overheid verschillende subsidies beschikbaar gesteld. Daarnaast zijn er ook fiscale maatregelen en andere belastingvoordelen waar u gebruik van kunt maken. Onze adviseurs zoeken de optimale subsidiëring voor uw project en vragen de subsidies voor u aan. Hiermee bent u verzekerd van de maximale opbrengst voor uw project.

Financiering

Het verkrijgen van externe financiering kan een grote uitdaging zijn. Zo kan het lastig zijn om de juiste partner te vinden. Ekwadraat heeft een groot netwerk van investeerders en partijen die in duurzame energie investeren. Door onze ervaring kunnen wij u verbinden met de juiste partner. Daarnaast begeleiden we u bij het financiële, technische en juridische due diligence-onderzoek.

Aanbesteding

De aanbesteding van uw project is een belangrijk proces. Het kiezen van de juiste aannemer is cruciaal. Ekwadraat heeft ruime ervaring in het opstellen en begeleiden van aanbestedingen bij duurzame energie installaties. Hierdoor kunnen we u begeleiden bij het contracteren van de geschikste aannemer voor uw project.

Realisatiebegeleiding

Wij doen er alles aan om u te ontzorgen. Wanneer de vergunningen, subsidies, financiering en aanbesteding voor uw project geregeld zijn, zorgen we voor een goede afronding. Hierbij controleren we op een correcte oplevering en zorgen we er tenslotte voor dat alle administratieve systemen goed werken. Zo weet u zeker dat alles functioneert zoals gepland.

Wat zeggen klanten over ons

Ekwadraat heeft ons geholpen om de tomatenkwekerij te verduurzamen. In een tijd met veel onzekerheid heeft Ekwadraat ons bijgestaan met innovatieve en betrouwbare oplossingen. Advies, berekeningen, vergunning- en subsidieaanvragen, Ekwadraat heeft het allemaal voor me geregeld.

 

Jaap vink
Jaap Vink
Directeur VinkSion

De Nieuwe Afsluitdijk wordt volledig energieneutraal. Het streven is om dit zoveel mogelijk met Nederlandse innovatieve duurzame concepten te bereiken. Dit geeft namelijk ook een boost aan de duurzame energie sector. Ekwadraat adviseert en begeleidt ons in het ontwikkelproces van deze initiatieven. Mede hierdoor verwachten wij spoedig de eerste projecten te kunnen realiseren.

Tjalling Dijkstra
Tjalling Dijkstra
Programmamanager De Nieuwe Afsluitdijk

Ekwadraat heeft ons geholpen bij het realiseren van zonnepanelen op ons dak. Er zat 30.000 euro verschil tussen de diverse aanbiedingen van leveranciers. Met de onafhankelijke begeleiding van Ekwadraat hebben wij de juiste keuze weten te maken voor een leverancier die aansluit op onze wensen. Hierdoor hebben we flink bespaard op de kosten van de installatie.

Rick van Houten
Rick van Houten
Directeur Timboco Kozijntechniek

Wij werken ook voor
 

Anker stuy logo

Friesland campina logo

Ministerie van infrastructuur en water

Wehkamp logo

Westcord logo

Ben jij klaar voor een duurzame toekomst?
 

Heb jij een idee voor een duurzaam project of ben je al bezig met verduurzaming? Wij helpen je graag om het maximale resultaat te bereiken. Stuur ons snel een bericht.
 


● 
Vrijblijvend antwoord   Binnen 1-2 werkdagen

"Wij versnellen en realiseren jouw duurzame project. Laten we snel kennismaken"

Jan Hemrica

Sales- en projectmanager Energiebesparing en CO₂ reductie