Expeditie door de toekomst

9 september 2023 | 12.00 - 20.30 uur

Ga mee op reis door het energielandschap van de toekomst

Op 9 september opent de Energiecampus Leeuwarden van 12.00 - 20.30 uur de poorten met een groot event. Tijdens dit gratis event kunnen bezoekers van jong en oud kennismaken met de wereld van duurzaamheid en het toekomstige energielandschap. Naast diverse lezingen over o.a. nieuwe gassoorten, biobased bouwen en duurzaam eten kan er een bezoek worden gebracht aan het experienceplein waar men zelf de toekomst kan beleven, ervaren en bekijken. 

Ekwadraat organiseert dit evenement om mensen kennis te laten maken met de mogelijkheden, ontwikkelingen en nieuwe technieken op het gebied van duurzaamheid en circulariteit, maar ook zeker voor het creëren van bewustwording. Samen zullen we de energietransitie moeten versnellen om ervoor te zorgen dat de generaties na ons een mooie toekomst tegemoet gaan.

 

Energielandschapspleinen

Luisterterp

In het Energie Kenniscentrum, gevestigd op de hoogste terp van Friesland, worden diverse lezingen gegeven op het gebied van duurzaamheid door o.a. Jörg Gigler en TU Delft. Blijf hier op de hoogte welke lezingen er worden nog meer aangekondigd!

Creatieterras

Naast de uitgebreidde lezingen worden er ook kortere presentaties en workshops gegeven. Benieuwd hoe AI kan worden ingezet in jouw workflow? Volg dan de presentatie over AI van NHL Stenden. Of ben je benieuwd naar de lekkerste recepten met ingredienten uit eigen tuin? Volg dan de workshop van chefkok Jouke Piet Drijfhout. Dit en nog veel meer op het Creatieterras!

Voedingsoase

Zo'n expeditie door de toekomst kost natuurlijk een berg energie. Laad jezelf daarom op met een hapje en drankje op het duurzame horecaplein, aangeboden in samenwerking met Bowls 'n Rolls. 

Groene horizon

Ben je benieuwd hoe de Energiecampus Leeuwarden eruit komt te zien in de komende jaren? Neem een kijkje in de toekomst en bekijk de Energiecampus vanaf het Augmented Reality uitkijkpunt.

Ervaringsvallei

De ervaringsvallei laat je kennismaken met duurzame technieken, voertuigen en services die nu én in de toekomst een rol spelen in het energielandschap. Benieuwd naar de nieuwste technieken in de bouw, op het land of in het vervoer? Neem een kijkje bij onze partners!

Ondernemersboulevard

Onze partners staan klaar om al jouw vragen te beantwoorden. Kom langs de ondernemersboulevard om te netwerken of laat je informeren over duurzame kansen voor jou of je bedrijf. 

Ga met ons mee op expeditie door de toekomst!

9 september 2023

 

Laatste nieuwsberichten

 

28 juni 2023

Ekwadraat

Samen betekenen met basisschool de Beelen

In het kader van onze ‘samen betekenen’ campagne hebben onze collega’s Luke en Irina twee gastlessen voor Basisschool de Beelen verzorgd. Deze lessen werden gegeven aan groep 5-6 en groep 8. De les voor groep 5-6 richtte zich op het inschatten van de CO2- footprint van de basisschool.

22 juni 2023

Energiebesparing Ekwadraat

Partnership Ekwadraat en EnTranCe

Op 22 juni 2023 hebben Ekwadraat en EnTranCe - Centre of Expetise Energy een officiële partnership overeenkomst getekend. Het doel van de samenwerking is om concrete bijdrages te leveren aan het zichtbaar maken van de energietransitie en het versnellen daarvan.

13 juni 2023

Onderzoek Energiebesparing Ekwadraat Verduurzaming bedrijven

CO2 footprint van Ekwadraat

De CO2 footprint van Ekwadraat bedraagt in 2022 een totaal van 189,39 ton CO2 op basis van een location-based berekening. De CO2 uitstoot bestaat voor circa 31% uit zakelijk vervoer, voor 19% uit elektriciteit en voor 50% uit woon-werkverkeer. 

1 mei 2023

Ekwadraat

20 jaar Ekwadraat - door Douwe Faber

Op 1 mei 2003 besloot Douwe Faber Ekwadraat op te richten. Nu 20 jaar later kijkt hij terug op de reis die hij met het bedrijf heeft afgelegd. "Van jongs af aan had ik de drive om te ondernemen, dit komt voor een groot deel vanuit mijn opvoeding. Ik kom uit een ondernemend boerengezin, maar had ook een soort bewijsdrang.... "

12 december 2022

Ekwadraat

BDH en Ekwadraat gaan samenwerking aan

Op 23 november 2022, hebben we met Adviesbureau BDH een samenwerkingsovereenkomst getekend zodat wij de Thuisscan van BDH in ons dienstenportfolio op kunnen nemen. Ekwadraat gaat de Energie Zuinig Thuis Thuisscan inzetten in projecten om de warmtevraag op woningniveau én de daarbij technisch en economisch geschikte duurzame warmteoplossing te kunnen bepalen.

8 december 2022

Ekwadraat

Campagne 'Samen iets betekenen' van start!

Vandaag is onze campagne 'Samen iets betekenen' gestart. Met deze campagne willen wij letterlijk samen iets tekenen voor een mooiere wereld. Ga jij ook aan de slag met onze actie samen met je kind(eren), neefjes, nichtjes of oppaskindjes? Want dit is de generatie waar we het allemaal voor doen! 

28 oktober 2022

Ekwadraat

Eerste gecertificeerde Blijvend Grasland project van Nederland

GreenDutch is een initiatief van Ekwadraat Advies en VOB-Holland. Het project ‘Blijvend Grasland’ richt zich op het certificeren van blijvend grasland gronden in Nederland en daarmee het realiseren van CO2-opslag in de bodem. Samen met landeigenaren en grondgebruikers creëert GreenDutch enerzijds een nieuwe verdiencapaciteit en anderzijds een bijdrage aan het verminderen van CO2-uitstoot. 

22 juni 2022

Ekwadraat

Blog: trainee bij Ekwadraat

Ik werk nu bijna twee jaar voor Ekwadraat. Hier heb ik een stageplek gevonden tijdens mijn opleiding werktuigbouwkunde. Tijdens de stage heb ik onderzoek gedaan naar de temperatuur van oppervlaktewater voor het uitvoeren van potentie berekeningen van aquathermie. Voor mijn afstudeeropdracht gaf ik hier een vervolg aan bij Ekwadraat door een duurzaam warmteleveringssysteem te ontwerpen voor een woonwijk met thermische energie uit oppervlaktewater als bron. Na het afronden van de opleiding ben ik in de functie van trainee verdergegaan bij Ekwadraat.
 

6 april 2022

Energietransitie Ekwadraat

Energiehotspots Noord-Holland, Fryslân, Groningen bundelen krachten

De ondertekening van een intentieverklaring begin maart vormde het startschot voor de verbinding van Noordelijke expertisecentra voor energie. Energiecampus Leeuwarden (Fryslân), Expertisecentrum Investa (vergassingstechnologie – Noord-Holland Noord) en Centre of Expertise Energy EnTranCe (Groningen) gaan een netwerk vormen. 

31 maart 2022

Energietransitie Ekwadraat

Snel en duurzaam van Russisch gas af vraagt heldere keuzes en daadkracht

Hoe kunnen we de energiecrisis waarin wij terecht zijn gekomen versnellen? Wij doen een oproep aan de politiek, de Europese Commissie, de gemeenteraden.. Wij doen deze publieke oproep namens onze klanten en partners, die dolgraag willen versnellen en serieuze meters willen maken voor toekomstige generaties. We kunnen snel en duurzaam van het Russische gas af, echter vraagt dit om heldere keuzes en daadkracht. 

28 maart 2022

Ekwadraat

Boppeslach Stienzer Keatsdagen met nieuwe hoofdsponsor Ekwadraat

Keatsclub de Boer is na een gedwongen pauze van twee jaar al lekker voortvarend bezig met de organisatie van de Stienzer Keatsdagen 2022. Een evenement dat is uitgegroeid naar een prachtig dorpsfeest voor de regio met allerlei activiteiten. Sportief hoogtepunt van dit weekend is de hoofdklasse kaatspartij voor dames en heren. Ekwadraat is dit jaar trotse hoofdsponsor van dit topevenement!

7 december 2021

Ekwadraat

Wij verwelkomen drie nieuwe aandeelhouders

Vanaf 1 juli 2021 mogen Hoa Pham, Rob Goes en Cor van de Haar zich medeaandeelhouder van Ekwadraat Advies noemen. Een geweldige mijlpaal voor alle drie de heren. Douwe Faber ziet het als een prachtige stap voorwaarts: “Ik ben erg blij met deze stap en met de inzet van het management van Ekwadraat. Het is een mooie blijk van vertrouwen richting de toekomst. Met elkaar hebben we geweldige ambities die we samen met dit management kunnen realiseren.”  

28 september 2021

Circulaire Economie Ekwadraat Energietransitie

TechMission op bezoek in het energie kenniscentrum Leeuwarden

Ekwadraat heeft 23 scholieren welkom geheten bij het energie kenniscentrum in Leeuwarden. In samenwerking met TechMission werden de meiden VMBO, Havo en/of VWO geïntroduceerd met vrouwen in de techniek. TechMission is een initiatief dat jonge meiden kennis laat maken met de (bouw)techniek. Waarbij ze jaarlijks een dag organiseren waarbij ze meiden enthousiasmeren voor techniek. 

2 juli 2021

Ekwadraat

Wij openen een kantoor in Utrecht!

Vanaf 1 september openen wij ook onze deuren in Utrecht! De komende 30 jaar wacht ons land een belangrijke taak om de klimaatdoelstellingen te realiseren. Ondernemers en de overheden moeten geholpen worden om aan deze doelstelling te voldoen. "Naast de klimaatdoelstellingen is een stad als Utrecht uitermate geschikt om de volgende vestiging te open, hier zijn veel mensen die ook hun steentje willen bijdragen aan de energietransitie en graag werkzaam willen zijn voor een bedrijf als Ekwadraat."

1 juli 2021

Ekwadraat

Ekwadraat in transitie

De ontwikkelingen in de duurzame energiesector in Nederland zijn de afgelopen jaren in een stroomversnelling geraakt. Dit biedt veel kansen, maar om als bedrijf duurzaam te kunnen groeien en om de klanten goed te kunnen blijven ondersteunen is voor Ekwadraat een andere manier van organiseren cruciaal. Voor het veranderingsproject is de deskundigheid van Gjald ingeschakeld. Het project is mede mogelijk gemaakt dankzij de VIA subsidie uitgevoerd door het Samenwerkingsverband Noord-Nederland (SNN).
 

24 juni 2021

Energietransitie Ekwadraat

Ekwadraat en VOB-Holland lanceren GreenDutch waarmee lokale CO2-emissiereductie programma’s worden gerealiseerd

GreenDutch is een samenwerking tussen Ekwadraat en VOB-Holland. De komende jaren zullen wij lokale projecten in Nederland starten waarmee de CO2-uitstoot gereduceerd wordt. Deze CO2 reducerende projecten zijn initiatieven waarmee de CO2-uitstoot of -voetafdruk van een ondernemer of andere organisatie wordt gecompenseerd binnen Nederland. Het bewijs voor de uitstootreductie is een certificaat, uitgegeven door een certificerende instelling. 

15 maart 2021

Energietransitie Ekwadraat

Verkiezingen cruciaal voor de ontwikkeling van duurzame energie

Wij zetten ons al jaren in voor de energietransitie, verduurzaming is niet meer weg te denken uit de huidige maatschappij. De komende jaren moeten we met elkaar vijf keer zoveel duurzame energie produceren en tien keer zoveel energie besparen. Dat betekent dat we alle resources in Nederland optimaal moeten gaan inzetten, zo ook de politiek.

18 december 2020

Ekwadraat

Online kerstdiner team Ekwadraat

Op vrijdag 11 december hadden wij iets nieuws, iets unieks, in al die jaren dat we traditiegetrouw een kerstdiner hebben met onze medewerkers moest dit nu met elkaar, op afstand. 

23 september 2020

Circulaire Economie Energietransitie Ekwadraat

World Cleanup Day

Op 19 september was het World Cleanup Day! Ekwadraat heeft samen met haar team het terrein van Energiecampus Leeuwarden schoon en plasticvrij gemaakt.

14 september 2020

Ekwadraat

Ekwadraat neemt acht energietransitieversnellers aan ten tijde van Covid-19

Op 1 september, duurzame dinsdag, kwamen er maar liefst acht energietransitieversnellers in dienst bij Ekwadraat. Deze duurzame toppers gaan aan de slag om Nederland te verduurzamen en de energietransitie te versnellen. Dat we dit jaar wilde groeien stond vast, maar toen Nederland in maart getroffen werd door Covid-19 wisten we niet hoe realistisch dit nog was.

30 januari 2020

Ekwadraat

Ekwadraat is finalist van De HET ondernemersprijs van 058

Wij horen bij de 3 finalisten van De HET Leeuwarder ondernemersprijs! Super blij en vereerd zijn wij met deze nominatie uit het grote aantal inzendingen van dit jaar. Wij willen onze medefinalisten Grenzelooswerk en Wafilin Systems B.V. uiteraard ook feliciteren, may the best 𝐖𝐈𝐍!

Open dag energie kenniscentrum leeuwarden
10 september 2019

Ekwadraat

Open dag Energie Kenniscentrum Leeuwarden groot succes

Wij vonden het de hoogste tijd om de deuren van ons nieuwe hoofdkantoor te openen, zaterdag 7 september 2019 deden we dat met een open dag. Meer dan 2.000 mensen brachten een bezoek aan het Energie Kenniscentrum Leeuwarden. Het was een leuke dag voor jong en oud, met interactieve stands, een expositie, de mogelijkheid een proefrit te maken in een fossielvrij voertuig en elektrische boottochten. Verder waren en rondleidingen, diverse workshops en spellen. Wij bedanken alle partners die dit mogelijk hebben gemaakt.

10 september 2019

Ekwadraat

Eerste congres Hydrogreenn Energie Kenniscentrum Leeuwarden

De eerste dag na de officiële opening werd het allereerste congres georganiseerd in het Energie Kenniscentrum. Donderdag 5 september was er een congres van Hydrogreenn met Willem Hazenberg als dagvoorzitter. Verschillende bedrijfspresentaties kwamen voorbij en updates vanuit het Hydrogreenn netwerk. Aansluitend was er een rondleiding door het Energie Kenniscentrum, daarna genoten de bezoekers van een lunch aangeboden door gemeente Leeuwarden.

5 september 2019

Ekwadraat

Seminar Bio-LNG in de transportsector

Meld u aan voor het seminar: ‘BioLNG in de transportsector’ op 18 september 2019 bij de Energiecampus Leeuwarden. Het seminar vindt plaats in het nieuwe gebouw van Ekwadraat op de meest unieke locatie in Leeuwarden, het Energie Kenniscentrum in Leeuwarden. 

Van 13.00 – 17.00 uur zijn er diverse sprekers aan het woord, thema’s als investeren in BioLNG, opwaardering en vervloeiing Biogas, kwaliteit LNG & BioLNG en kansen voor BioLNG in Noord Nederland en Nedersaksen worden besproken. We sluiten af met een discussie en een borrel.

5 september 2019

Ekwadraat

Geslaagde opening van het Energie Kenniscentrum Leeuwarden

Op woensdag 4 september is het Energie Kenniscentrum Leeuwarden (EKL) officieel geopend door Commissaris van de Koning dhr. Brok, voorzitter van Bouwend Nederland Maxime Verhagen en eigenaren Harm Beerda (Koninklijke Oosterhof Holman) en Douwe Faber (Ekwadraat). Het Energie Kenniscentrum Leeuwarden is een uniek lichtgewicht gebouw bovenop de voormalige vuilstort Schenkenschans, en maakt onderdeel uit van de Energiecampus Leeuwarden.

Cor van der haar
23 januari 2019

Ekwadraat

Cor van de Haar nieuwe directeur Ekwadraat Advies

Ekwadraat Advies zet de stap naar de volgende fase met vanaf 1 februari Cor van de Haar als nieuwe directeur. Huidige directeur Douwe Faber gaat zich richten op activiteiten in Ekwadraat Group waar Ekwadraat Advies een onderdeel van is. Andere ondernemingen binnen Ekwadraat Group zijn Greenmove Technologies en Trineco.

21 maart 2016

Energietransitie Ekwadraat

Energiecampus Leeuwarden

Koninklijke Oosterhof Holman ondersteund door Ekwadraat hebben de handen ineen geslagen voor de Energiecampus Leeuwarden. Hiervoor is de voormalige vuilstort de Schenkenschans en de directe aanliggende omgeving in Nieuw Stroomland in beeld. De Energiecampus richt zich op de productie van groene energie.

Met dank aan onze sponsoren en partners

 

Parkeergelegenheid 

Bezoekers kunnen terecht bij het parkeerterrein aan de Douwe Tammingaweg of bij ROC Friese Poort. 

Huisregels 

Op het festivalterrein is een uitgebreide EHBO-post aanwezig. Hier kun je terecht voor ernstige gevallen, maar ook voor kleine dingen zoals een paracetamol of pleister. Daarnaast zullen de medewerkers van de EHBO de gasten nauwlettend in de gaten houden op onwel wordingen en ongeregeldheden. Volg ten alle tijde de instructies op van onze medewerkers en hulpverlenende instanties. 

Vragen over ons event?

Neem dan via onderstaand formulier contact met ons op en wij helpen je graag verder. 


● 
Vrijblijvend antwoord   Binnen 1-2 werkdagen

"Sponsor worden of andere vragen? Stel ze mij gerust!"