Junior Adviseur energie- en warmtetransitie

Dat jij niet op je mondje gevallen bent, staat ons wel aan. Wij zeggen namelijk ook graag waar het op staat. Je zou ons brutaal kunnen noemen, maar wij houden het liever op gedurfd en scherpzinnig. En dat is niet voor niets: wij hebben met zijn allen een doel te bereiken. 

Dat doel is de energietransitie versnellen. Want met elkaar staan we voor nogal een uitdaging: overschakelen van fossiele brandstoffen naar volledig duurzame energie. En dat in zeer korte tijd. Je snapt: we kunnen jouw hulp goed gebruiken.

Met jouw intrinsieke motivatie richt jij je op vraagstukken van overheden op het gebied van energietransitie, warmtetransitie en circulariteit. Onder andere het aardgasvrij maken van de gebouwde omgeving, onze bijdrage aan regionale energiestrategieën en het aanjagen van circulariteit binnen gemeentes en onderwijsinstellingen horen daarbij. Hierin weet je elke keer weer de perfecte balans te vinden tussen het economisch belang en het creëren van draagvlak bij bewoners. 
 

Jouw rol

In je rol als junior adviseur energie- en warmtetransitie werk je nauw samen met de projectleiders in uitdagende energietransitie projecten. De projecten waar jij aan gaat werken zijn zeer divers. Je kan denken aan de volgende type projecten:

 • Het (deels) opstellen van plannen om gemeentes aardgasvrij te maken, denk daarbij aan de warmtevisies, buurtplannen of wijkuitvoeringsplannen
 • Helpen met Organiseren, begeleiden en faciliteren van groepen stakeholders bij interactieve en creatieve sessies
 • (Semi) overheden ondersteunen bij het opstellen van routekaarten om energietransitie-doelstellingen te realiseren
 • Aanjagen van innovaties en nieuwe samenwerkingen binnen een overheidsorganisatie

Over het team

Je komt terecht in een ervaren en sociaal team, met collega’s die tot in hun tenen gepassioneerd zijn als het gaat om verduurzaming van de wereld. Die stevig in hun schoenen staan. En dat is nodig, want je gaat letterlijk de wijk in. Om gesprekken aan te gaan met mensen die (nog) geen voorstander zijn van de energietransitie. Met hen die met name de nadelen ervan zien.

Hybride werken

Bij Ekwadraat werken we hybride: dus of vanuit huis of op één van onze kantoren in Leeuwarden en Utrecht. In Leeuwarden werken we in een prachtig nieuw pand met 360° uitzicht. Waar de vloerbedekking is gemaakt van visnetten, we zitten op refurbished bureaustoelen en we eten aan tafels die zijn gemaakt van treinplafonds. Mocht je het nog niet in de gaten hebben; wij gaan lekker op duurzame oplossingen!

Tot zover net zo enthousiast als wij? Dan willen we nog een aantal zaken bij je checken:

 • Je hebt een afgeronde universitaire opleiding in de richting van duurzaamheid en/of de energietransitie
 • Je beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden, je kan goed leesbare stukken schrijven en je weet dit te combineren met gevoel voor opmaak, kwaliteit en uitstraling
 • Je bent leergierig en wil binnen en aantal jaar de stap maken naar projectleider of medior adviseur
 • Je kan beleid en innovaties vertalen naar concrete (technische) projecten

Wat bieden wij jou

We snappen dat je wilt weten wat de arbeidsvoorwaarden zijn. Komen ze:

 • We belonen werkervaring! Jouw salaris bepalen we a.d.h.v. jouw achtergrond. 
 • Je krijgt een contract van tussen de 32 en 40 uur, jij kiest;
 • We leiden je graag verder op met een persoonlijk ontwikkeltraject;
 • Je krijgt een laptop van de zaak en een maandelijkse telefoonvergoeding;
 • Je krijgt een baan met erg leuke activiteiten, waaronder een (donderdag- en)
  vrijdagmiddagborrel, sportieve events en weekendjes weg;

Solliciteren doe je door onderstaand contactformulier in te vullen. Zo simpel is het.
 

Nog vragen?

Ben je de collega die wij zoeken, maar heb je nog wat vragen voordat je solliciteert? Dan vind je het vast geen probleem om even met onze Manager Energietransitie, Rob Goes, te bellen. Kan via 088-4000500 of 06-42740399. 

We nemen graag zelf de verantwoordelijkheid over de werving van onze nieuwe collega’s. Telefoontjes van wervingsbureaus kunnen beter aan andere bedrijven worden besteed.

Solliciteer direct!

Wil jij onze nieuwe collega worden? Vul dan je gegevens in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.