Expert systeemintegratie en energieopslag

Ben jij net als wij tot in je tenen gepassioneerd over het verduurzamen van de wereld en sta je te popelen om hier je bijdrage aan te leveren? Als expert systeemintegratie en energieopslag bij Ekwadraat ben jij dé specialist op het gebied van systeemontwerp en -optimalisatie. Je werkt onder andere voor bedrijven, overheden en kennisinstellingen. Denk hierbij aan multinationals, MKB-bedrijven, gemeentes, hogescholen en universiteiten. Je zorgt voor een efficiënte en effectieve integratie en geeft daarbij deskundig advies over de integratie van energieopslag en energiehubs in bestaande energiesystemen. Zin om aan de slag te gaan in een sterk groeiend bedrijf waar de gedrevenheid voelbaar is zodra je binnenstapt? We maken graag kennis met je!


Waar je als expert systeemintegratie en energieopslag veel aan zal gaan werken is het inventariseren van energieprofielen bij individuele klanten, die voornamelijk gevestigd zijn in het congestiegebied. Deze profielen kun je vervolgens verwerken tot scenario's waarbij onderzocht wordt welke mogelijkheden er zijn op het net en achter de meter. Achter de meter wordt gekeken naar de optimalisatie van zon op dak, wind, energiebesparing, efficiëntie in bedrijfsprocessen en energieopslag. Een andere doelgroep waarvoor je aan de slag gaat zijn bedrijventerreinen waarbij het gaat om het toekomstige scenario op collectief niveau. Je geeft adviezen hoe de groep van bedrijven hun doelen kunnen realiseren in de vorm van het integreren van duurzaam opgewekte energie, stroom van het net, gas en warmte/kou stromen. Ook geef je advies in het efficiënt omgaan met energie en het inpassen van energieopslag, bijvoorbeeld batterijen en waterstof. 

Openstaande vacatures!

Welkom bij Ekwadraat! Wij hebben nog meer leuke vacatures openstaan. Benieuwd welke?
Klik dan hier, hopelijk zien we elkaar snel!

Over de functie

 • je adviseert een breed scala aan klanten over de integratie van energieopslag en energiehubs in hun bestaande energiesystemen. Vervolgens ontwikkel je de systeemontwerpen;
 • je voert haalbaarheidsstudies uit en evalueert de economische levensvatbaarheid van deze projecten;
 • je analyseert systeemprestaties en beveelt op basis daarvan optimalisatiestrategieën aan;
 • in samenwerking met multifunctionele teams zorg je voor een succesvolle uitvoering van projecten;
 • de kwaliteit van de inhoud is jouw verantwoordelijkheid;
 • je blijft op de hoogte van ontwikkelingen binnen het vakgebied en weet deze kennis op de juiste manier te verspreiden binnen de organisatie. 
   

Over Ekwadraat

Met elkaar staan we voor een grote uitdaging: overschakelen van fossiele brandstoffen naar volledig duurzame energie. En dat in zeer korte tijd. Ekwadraat adviseert en begeleidt daarom bedrijven, gemeentes en ondernemers bij het realiseren van duurzame energieprojecten. Dit doen we onder meer op het gebied van: zonne- en windenergie, vergisting, warmtenetten, aquathermie, participatie en communicatie, netcongestie, energiebesparing en emissie inzicht en -reductie. We hebben grote ambities en willen ons team uitbreiden zodat we nog beter onze verantwoordelijkheid kunnen nemen in het aanpakken van het klimaatprobleem. En daarbij kunnen we jouw hulp goed gebruiken. Samen zorgen we ervoor dat we een leefbare planeet achterlaten voor de volgende generatie.

Wat vragen we van jou?

 • een afgeronde studie (hbo/wo) in Elektrotechniek, Energiesystemen of aanverwant vakgebied; 
 • minimaal 5 jaar ervaring met integratie van energiesystemen, energieopslag of aanverwant gebied;
 • een sterk analytisch en probleemoplossend vermogen;
 • uitstekende communicatieve en interpersoonlijke vaardigheden;
 • de kwaliteit om zelfstandig en in teamverband werken;
 • kennis van energiebeleid en -regelgeving is een pré.

 

Wat krijg je van ons?

 • goede secundaire arbeidsvoorwaarden waaronder 28 vakantiedagen, een leaseauto of reiskostenvergoeding, pensioenregeling en winstdeling (genoemde voorwaarden o.b.v. 40 uur);
 • een salaris tussen de € 3.150 & € 4.725 bruto per maand o.b.v. 40 uur, afhankelijk van kennis en ervaring;
 • een contract van 32 tot 40 uur per week;
 • de mogelijkheid om jezelf te blijven ontwikkelen binnen een doelgerichte, groeiende organisatie met enthousiaste en gedreven collega’s;
 • vrijheid en ruimte om deze nieuwe rol binnen Ekwadraat vorm te geven;
 • standplaats in Utrecht of Leeuwarden (afhankelijk van je woonplaats) waarbij ook thuiswerken wordt gefaciliteerd.

Solliciteren


Word jij enthousiast van deze vacature? We zien je sollicitatie graag tegemoet! Stuur je CV samen met een motivatie naar sollicitaties@ekwadraat.com of vul het onderstaande sollicitatieformulier in. Heb je op voorhand nog vragen? Bel gerust even met Bob van Bijnen, themamanager netcongestie: 088 400 0500. 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature is niet gewenst.

Maak kennis met Ekwadraat

Meer weten over ons team? Maak alvast kennis met onze medewerkers via de volgende video's!

Wil jij iets betekenen voor een fossielvrije toekomst?
solliciteer direct!

Wil jij onze nieuwe collega worden? Vul dan je gegevens in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

De duurzame wereld van morgen begint vandaag met jou!