Subsidieregeling verduurzaming MKB

Als mkb-ondernemer word je gestimuleerd in het besparen van energie en het verduurzamen van je organisatie met de subsidieregeling Verduurzaming MKB. Hiermee krijg je inzicht in de kansen met betrekking tot het verduurzamen van jouw organisatie of wagenpark. In dit artikel leggen we je uit wat Ekwadraat in deze situatie voor je kan betekenen

Wat houdt de subsidieregeling in?

Je ontvangt met deze regeling advies op het gebied van het uitvoeren van energiebesparende maatregelen om het bedrijf te verduurzamen. Denk hierbij aan bijvoorbeeld het isoleren van het bedrijf, het investeren in PV-zonnepanelen, zonneboilers, warmtepompen of ledverlichting. Met deze investeringen bespaar je op energiekosten en draag je bij aan het reduceren van CO2-uitstoot.

Ekwadraat biedt ondersteuning in het opstellen van energieadvies en daarnaast in het uitvoeren van de maatregelen die uit dit energieadvies voortkomen. Wanneer je ervoor kiest om één of meer energiebesparende maatregelen uit te voeren binnen je organisatie, dan kan een groot deel (80% van deze ondersteuning) gesubsidieerd worden.
 

Voor wie? 

De subsidieregeling geldt voor mkb-bedrijven met een lager energieverbruik dan 25.000 Nm3 gas en 50.000 kWh elektriciteit op jaarbasis.

Subsidiebedrag en indieningsperiode

De subsidie voor het energieadvies en ondersteuning van het uitvoeren van de maatregelen bedraagt 80% van de gemaakte kosten. U kunt maximaal € 2.500,- per bedrijfspand ontvangen. Voor enkel het energieadvies kan je maximaal € 750,- ontvangen. Aanvragen kunnen worden ingediend vanaf 1 oktober 2021 tot en met 30 september 2022. Het budget voor de subsidieregeling bedraagt € 28,2 miljoen.

Geïnteresseerd in het verduurzamen van jouw organisatie?

Vul dan onderstaand formulier in, helpen we je verder!


● 
Vrijblijvend antwoord   Binnen 1-2 werkdagen

"Ik sta voor je klaar om al je vragen over de SDE-subsidie te beantwoorden!"