Provincie Drenthe ondersteunt haalbaarheidsstudies

Haalbaarheidsstudies netcongestie en energieopwekking

Het is tot 31 december 2021 mogelijk om een bijdrage van de Provincie Drenthe te ontvangen voor het inhuren van expertise bij projecten voor energieopwekking, onder de Subsidie Stimulering CO2-reductie mkb en oplossingen netcongestie. Hiermee wordt een bijdrage geleverd aan ondernemingen en verenigingen die duurzame projecten hebben geïnitieerd, maar deze niet kunnen aansluiten op het net. Zij kunnen externe adviesbureaus inhuren om praktische en haalbare alternatieven te onderzoeken. Ook kunnen mkb’ers subsidie ontvangen voor het in kaart laten brengen van de mogelijkheden voor gebouwgebonden duurzame opwek en energiebesparing.
 

Welke activiteiten komen in aanmerking?

Onder de regeling wordt het laten uitvoeren van de volgende twee haalbaarheidsstudies ondersteunt: 

  1. Een haalbaarheid-onderzoek naar alternatieven voor een netaansluiting met de mogelijkheid om terug te leveren aan het net. Nadruk hierbij is op het onderzoeken van alternatieve aansluitmogelijkheden bij transportschaarste op het elektriciteitsnetwerk. De subsidie bedraagt maximaal 90% van de advieskosten tot maximaal € 4.500.
  2. De haalbaarheid van duurzame elektriciteitsopwekking en gebouwgebonden energiebesparingsmaatregelen. Het advies moet gericht zijn op mogelijkheden die leiden tot CO2-reductie, bijvoorbeeld advies hoe een dakconstructie te verbeteren voor de plaatsing van zonnepanelen. Het subsidiebedrag loopt op tot maximaal 50% van de advieskosten tot maximaal € 1.500. 

Wij doen de subsidie aanvraag kosteloos!

De twee genoemde haalbaarheidsonderzoeken zijn ons dagelijkse werk. Onze adviseurs hebben brede en inhoudelijke kennis van de duurzame energiesector, en van de technische maatregelen die haalbaar, praktisch en effectief kunnen zijn voor ondernemers.

Deze subsidieregeling kunnen we natuurlijk voor jouw organisatie aanvragen. In het geval dat u Ekwadraat advies inschakelt voor de uitvoering van de haalbaarheidsstudie, dan doen we de subsidieaanvraag kosteloos. Daarmee wordt u geholpen met het succesvol realiseren van uw duurzaamheidsambities. 
 

Hulp nodig bij de uitvoering van de haalbaarheidsstudie?

Neem hieronder contact met ons op!


● 
Vrijblijvend antwoord   Binnen 1-2 werkdagen

"Indien u vragen heeft naar aanleiding van dit bericht, neem dan contact met mij op!"

Rob Goes

Manager sales & marketing