SON2023 regeling Noord-Holland

Ben je op zoek naar subsidiekansen voor het oplossen van netcongestie in Noord-Holland? Dan hebben we goed nieuws voor je! De provincie Noord-Holland biedt subsidie aan eigenaren, huurders en samenwerkingsverbanden met aansluitingen tot en met 2 MVA. 

Voor wie is de subsidie?

De provincie Noord-Holland heeft een subsidieprogramma opgezet om activiteiten te ondersteunen die bijdragen aan het efficiënt gebruik van het elektriciteitsnet en het verminderen van netcongestie. Deze subsidie is bedoeld voor zowel individuele bedrijven als samenwerkingsverbanden in de provincie Noord-Holland.

Hoe veel subsidie kunt u ontvangen?

Voor haalbaarheidsstudies kun je tot 50% van de subsidiabele kosten ontvangen, met een maximum van € 15.000,-. Als je de haalbaarheidsstudie uitvoert in een samenwerkingsverband, kun je zelfs tot € 25.000,- ontvangen. Voor individuele oplossingen bij netcongestie is er een subsidie van 30% van de subsidiabele kosten, tot € 50.000,-. Werk je samen in een verband om oplossingen te realiseren, dan kun je tot € 250.000,- ontvangen. Voor batterijoplossingen is er een maximale subsidie van € 25.000,- beschikbaar.


Voor deze regeling is maximaal € 322.000,- beschikbaar voor haalbaarheidsstudies. Er is € 1.200.000,- beschikbaar voor het realiseren van netcongestie oplossingen.

Wanneer kan een subsidieaanvraag ingediend worden?

De aanvraagperiode loopt van 23 mei 2023, 09:00 uur, tot en met 30 november 2023, 17:00 uur.

Wij helpen u bij het aanvragen van de subsidie!

Wij kunnen u helpen bij het aanvragen van subsidies zoals de SON2023 subsidie. Onze adviseurs hebben brede en inhoudelijke kennis van de duurzame energiesector, en van de technische maatregelen die haalbaar, praktisch en effectief kunnen zijn. Deze subsidieregeling kunnen we natuurlijk voor uw organisatie aanvragen.

Wilt u meer weten over de SON2023 subsidie?

Vul dan onderstaand formulier in, dan maken we een afspraak!


● 
Vrijblijvend antwoord   Binnen 1-2 werkdagen

"Ik help u graag bij het uitzoeken welke subsidie of tegemoetkoming interessant is voor uw onderneming!"

Albert Jan van der Wal

Sales- en accountmanager