Duurzaam nieuws

Aardwarmte Plaza op Horticontact

Aardwarmte Plaza

Als adviseur van de tuinbouw bij Ekwadraat is Wim betrokken bij de organisatie van het Aardwarmte Plaza. Aardwarmte Plaza vertegenwoordigt een groep van samenwerkende bedrijven welke zich bezig houden met realiseren van aardwarmteprojecten in de glastuinbouw.

De samenwerkende bedrijven presenteren zich dit jaar voor de 8e keer op de HortiContact dagen, standnummer 431, om de verschillende vragen rondom het thema aardwarmte ter plekke te kunnen beantwoorden. Om een aardwarmteproject te kunnen realiseren is er een gedegen vooronderzoek nodig. Denk aan een geologisch onderzoek, warmtevraag en warmte afname, financiering, boorlocatie, contacten met overheden, aanvraag diverse subsidies enz.

Dit jaar is het Aardwarmte Plaza te zien in een nieuw jasje. Er is een nieuwe huisstijl ontwikkeld en een website. Op de website is informatie over het stappenplan van aardwarmte te vinden en staan alle samenwerkende bedrijven vermeld met de expertise die zij kunnen bieden in het realiseren van een aardwarmteproject. 

Nature's Heat Kwintsheul

Nieuw bij Aardwarmte Plaza is het jaarlijkse thema dat wordt gebruikt. Voor dit jaar is het thema 'Nature's Heat Kwintsheul'. De samenwerkende bedrijven hebben dit project mogelijk gemaakt. Nature's Heat Kwintsheul is op dit moment actueel en zal nog dit jaar in bedrijf komen. De samenwerkende bedrijven kunnen tijdens de HortiContact dagen veel vragen beantwoorden over de realisatie van het project Nature's Heat. 

Tevens organiseert Ekwadraat een workshop aardwarmte op 23 maart 2017 bij het project Nature's Heat. Deze workshop zal op een praktische wijze invulling geven aan de vragen welke er zijn rondom het realiseren van een aardwarmteproject. Glastuinbouwondernemers, lokale en landelijke overheden en overige geïnteresseerden zijn van harte welkom in de stand om meer informatie te vragen over deelname aan de workshop of geef u gelijk op via het inschrijfformulier

Proeftuinen aardgasvrije wijken