SDE ++ 2022 | Aquathermie

Van 28 juni tot en met 6 oktober wordt de SDE++ subsidie van 2022 opengesteld. De definitieve voorwaarden en subsidiebedragen zijn onlangs gepubliceerd door Minister Jetten. De komende tijd publiceren wij wekelijks berichten met interessante informatie over de categorieën die dit jaar worden opengesteld. In deze blog behandelen we de belangrijkste wijzigingen voor de categorie aquathermie in de openstellingsronde van 2022. 

Wat is aquathermie?

Aquathermie is een duurzame oplossing waarbij de bron een lage temperatuur kent. Wanneer een hogere temperatuur gevraagd wordt, om bijvoorbeeld woningen te verwarmen, dan kan met een collectieve of een individuele warmtepomp de temperatuur verhoogd worden. Lees hier alles over de techniek aquathermie

Aquathermie in de SDE++

Binnen de SDE++ van 2022 kan een subsidieaanvraag worden ingediend voor aquathermie binnen een aantal subcategorieën. Zo zijn er verschillende subcategorieën voor de winning van thermische energie uit oppervlaktewater (TEO), waarbij de keuze voor de juiste subcategorie afhangt van de configuratie van het aquathermie project. Hierbij wordt onderscheid gemaakt tussen projecten met en zonder seizoensopslag, projecten met en zonder basislast en projecten met een directe toepassing. Een voorbeeld van een directe toepassing is de rechtstreekse levering van warmte aan een tuinbouwbedrijf. Daarnaast is één subcategorie opengesteld voor de winning van thermische energie uit drink- en afvalwater (TED/TEA).
 

 

Algemeen SDE++ 2022

Dit jaar kun je SDE++-aanvragen indienen tussen 28 juni en 6 oktober. Ben je geïnteresseerd in het ontwikkelen van een aquathermieproject, neem dan contact op met één van onze adviseurs. Ons subsidieteam bestaat uit verschillende adviseurs met brede onderliggende vakkennis. Ekwadraat Advies is gespecialiseerd in duurzame energieprojecten en heeft de afgelopen jaren vele SDE-subsidies aangevraagd en beschikt gekregen in diverse categorieën zoals: geothermie, e-boilers, warmtepompen, biomassa (vergisting/verbranding), afvang en gebruik van CO2 (CCU), zon, wind, waterkracht en bio-LNG.
 

Ben je geïnteresseerd in het ontwikkelen van een aquathermieproject?

Neem dan hieronder contact op met één van onze adviseurs. 

 


● 
Vrijblijvend antwoord   Binnen 1-2 werkdagen

"Ik heb je graag verder met het voorbereiden en indienen van je SDE-aanvraag!"

Frank Kramer

Adviseur energietransitie