Bouwbegeleiding zonnepark Eemshaven

Wij starten met de bouwbegeleiding van het meest noordelijke zonnepark in de Eemshaven. Het nieuwe zonnepark krijgt een capaciteit van circa 25 megawatt, wat gelijk staat aan een gemiddeld verbruik van ongeveer 8.000 Nederlandse huishoudens. Zowel de subsidie- en vergunningstrajecten als de financiering zijn succesvol afgerond.

Begin 2021 zal begonnen worden met de bouwwerkzaamheden op het terrein. Volgens de huidige planning zal in het derde kwartaal van 2021 de eerste groene stroom worden geleverd aan het elektriciteitsnet. 
 

De rol van Ekwadraat

Ekwadraat begeleidt bij de realisatie van het zonnepark. Toen dit traject startte hebben wij bijgedragen aan de afstemming ontwerp, het uitzoeken van de financiële haalbaarheid, het verkrijgen van de vergunningen en het uitvoeren van een netstudie. Er is een programma van Eisen (PvE) opgesteld en een SDE+ subsidie aangevraagd. 

Wij doen de begeleiding en het procesmanagement bij de bouw. Het betreft een uitgebreide bouwbegeleiding, waarbij dagelijks een ervaren sitemanager vanuit Ekwadraat op locatie aanwezig is. Hiermee neemt Ekwadraat de volledige leiding in het bouwproces en zal daarmee de kwaliteitsbewaking, veiligheidseisen, budgetbewaking en benodigde financiële rapportages/verslaglegging verzorgen. Voorafgaand aan de bouw zal Ekwadraat een review doen op het engineeringsdossier.
 
De werkzaamheden rondom de bouw van het zonnepark zijn opgedeeld in de volgende vier fases:
1.    Review op engineeringsdossier;
2.    Bouwbegeleiding;
3.    Provisional acceptance;
4.    Final Acceptance.

Wilt u ook bouwbegeleiding bij het realiseren van een zonnepark? Neem dan contact met ons op via onderstaande formulier.

Vragen over dit nieuwsbericht?

Neem hieronder contact met ons op!


● 
Vrijblijvend antwoord   Binnen 1-2 werkdagen

"Indien u vragen heeft naar aanleiding van dit bericht, neem dan contact met mij op!"

Cor van de Haar

Algemeen directeur