Biogas Services

Ekwadraat Advies en RKE Renewables BV slaan de handen ineen

Met meer dan 15 jaar ervaring in de biogasbranche gaan Ekwadraat Advies en RKE Renewables BV samen de markt op onder de naam Biogas Services. Ekwadraat is een gerenommeerd consultancy bedrijf met ruime ervaring in de biogassector waar zij onder andere projectbegeleiding, studies, subsidie en vergunningstrajecten verzorgd. RKE Renewables heeft haar sporen verdiend in projectontwikkeling, realisatie, bedrijfsvoering en service & onderhoud. Door de bundeling van deze krachten en expertises is een unieke totaal serviceverlener gecreëerd voor de totale Nederlandse Biogasmarkt.
De samenwerking is tot stand gekomen doordat Ekwadraat en RKE zagen dat de specialistische kennis die noodzakelijk is in de markt schaars is. Voor de ontwikkeling, het beheer en onderhoud van dergelijke installaties is zeer specifieke kennis nodig van zowel de techniek, regelgeving en marktkennis. Met de komst van Biogas Services is deze kennis en ervaring gebundeld en snel toegankelijk. Beide bedrijven hebben uitgebreide kennis en ervaring op het gebied van de biologische procesvoering, alle relevante technologie voor zowel co-vergisting, allesvergisting of afvalvergisting en zeker mestvergisting. Het bedrijf is actief in alle onderdelen van de keten; van advies, subsidies, vergunningen, wet- en regelgeving tot het ontwerp, bouw, onderhoud, procesbegeleiding en de optimalisatie van installaties.
De ervaring van de achterliggende bedrijven is breed en groot. Ze zijn betrokken bij vele tientallen projecten in binnen en buitenland.

Wij begeleiden initiatiefnemers en projectontwikkelaars bij het realiseren van biogasprojecten op het gebied van installatieontwikkeling, infrastructuur, toepassingen en innovaties.

- Biogas Services

Biogas staat niet altijd positief in het nieuws. Slecht ontworpen projecten met een beperkte visie en ondermaats management hebben hier zeker aan bijgedragen. Biogas is veel meer dan mestvergisting en productie van Kilowatturen alleen. Het segment maakt een snelle ontwikkeling door en zal een belangrijke bijdrage gaan leveren als groene energiedrager in de vorm van Groen Gas, BioLNG, warmte en elektriciteit. Het afvangen van methaan uit de mestproductie is tevens een belangrijke factor. Ook zullen biologisch afbreekbare afvalstromen vanuit de levensmiddelenindustrie en supermarkten verwaard worden. Door de juiste verwerking wordt van het digestaat een hoogwaardige biomeststof gemaakt, die het hoogste milieubelastende en energieverslindende kunstmest gaat vervangen. Biogas Services staat midden in deze ontwikkeling en promoot als geen ander deze voortvarende, geïntegreerde aanpak.
Het bedrijf heeft inmiddels een vliegende start gemaakt met een aantal interessante WKK en groengas projecten voor zowel operators, investeerders als ontwikkelaars. Daarnaast ziet Biogas Services kansen voor transportbrandstoffen zoals (bio)LNG. Op dit moment is dit een van de enige alternatieven in de transportsector voor zwaar vervoer. 

Vragen over deze dienst?
 

Ook voor uw organisatie zetten wij onze kennis en kunde rondom biogas graag in. Wilt u weten wat we voor u kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op.


● 
Vrijblijvend antwoord   Binnen 1-2 werkdagen

"Ik help u graag met alle vragen rondom biogas"

Jan Zuidema

Senior adviseur