Verduurzamen vastgoed gemeente Tynaarlo

Ekwadraat helpt Gemeente Tynaarlo met verduurzamen van eigen vastgoed

De gemeente Tynaarlo zet de komende jaren in op de verduurzaming van eigen vastgoed. Het doel is het aanzienlijk verminderen van de CO2-uitstoot en het bevorderen van de energie-efficiëntie. De gemeente Tynaarlo heeft Ekwadraat gevraagd te helpen bij het realiseren van deze doelstellingen.

De gemeente Tynaarlo is van plan om op korte termijn zes gemeentelijke gebouwen te voorzien van zonnepanelen. De opwekking van deze zonnepanelen zal naar verwachting ruim 1.200.000 kWh zijn, waarbij circa 400.000 kWh direct kan worden verbruikt en de rest mag worden teruggeleverd. Twee van de zes gebouwen zullen naast zonnepanelen ook worden voorzien van sedum, een groen dakbedekkingssysteem. Deze groene daken dragen bij aan klimaatadaptatie en stimuleren de efficiëntie van de zonnepanelen, waardoor het totale duurzaamheidseffect wordt vergroot.


Ekwadraat heeft o.a. een haalbaarheidsstudie uitgevoerd voor zon op dak voor de verschillende vastgoedobjecten. Daarnaast is er een scan uitgevoerd voor de financiële mogelijkheden en er zijn subsidies aangevraagd (en beschikt) voor 3 panden. Vervolgens heeft Ekwadraat de opdracht gekregen om een onderzoek te starten naar het omvormen naar zoveel mogelijk elektrisch bij acht gemeentelijke vastgoedlocaties. 


Dit verduurzamingsproject maakt deel uit van het brede duurzaamheidsprogramma van de gemeente, bestaande uit 5 pijlers: hernieuwbare energie, woningen en gebouwen, mobiliteit, circulaire economie en natuur en milieu. De hoofddoelstelling van het duurzaamheidsprogramma is de vermindering van CO2-uitstoot. Voor de vijf grootste gebouwen wordt een uitstootvermindering van ongeveer 4.000 ton CO2 per jaar verwacht.


Ekwadraat streeft ernaar om gemeentes te ondersteunen bij het behalen van hun duurzaamheidsambities. De gemeente Tynaarlo zet zich samen met Ekwadraat in voor een schoner en duurzamer Tynaarlo.
 

Samen meer betekenen voor de wereld van morgen!

Wil je meer informatie over het bovenstaande?

Vul dan onderstaand formulier in, dan nemen we contact met je op!


● 
Vrijblijvend antwoord   Binnen 1-2 werkdagen

"Wil je ook verduurzamen? Neem dan contact met mij op!"

Petra Wassenaar

Sales- en projectmanager