Ekwadraat publiceert boek
'Stop de netcongestie maffia'

Dit is natuurlijk een 1 april grap :) maar als je ons 'boek' download, ontvang je onze whitepaper netcongestie.

 

Stop de netcongestie 'maffia'

Leeuwarden, 1 april 2023 - Ekwadraat schreef een boek over de netcongestie 'maffia'. Waarom zijn de energietarieven zo hoog en wat gebeurt er precies met het geld dat betaald wordt? We gaan op onderzoek uit en ontdekken dat een aantal partijen, door ons bestempeld als de netcongestie 'maffia’, zich schuldig maken aan gedrag dat schadelijk is voor de samenleving en het milieu. Ze houden de netcongestie in stand en werken daarmee de energietransitie tegen. Bovendien communiceren ze niet transparant over de energieprijzen en de werkelijke oorzaken van de netcongestie.

Proloog

Regelmatig verbazen we ons over het hoge bedrag dat betaald moet worden voor energieverbruik. Waarom zijn de energietarieven zo hoog? Wat gebeurt er precies met het geld dat betaald wordt? We gaan op onderzoek uit en ontdekken dat een aantal partijen, door ons bestempeld als ‘De netcongestie maffia’, zich schuldig maken aan gedrag dat schadelijk is voor de samenleving en het milieu. Ze houden de netcongestie in stand en werken daarmee de energietransitie tegen. Bovendien communiceren ze niet transparant over de energieprijzen en de werkelijke oorzaken van de netcongestie.

We realiseren ons dat deze partijen zich bezighouden met het manipuleren en uitbuiten van de energiemarkt. Hierdoor worden consumenten en bedrijven onnodig benadeeld en wordt de overgang naar duurzame energie vertraagd. Dit heeft negatieve gevolgen voor het klimaat en het milieu. We concluderen dat het gewenste gedrag van de betrokken partijen is om transparantie te bieden over de werkelijke oorzaken van de netcongestie en om actief bij te dragen aan het oplossen van dit probleem. Ze moeten zich inzetten voor een eerlijk en duurzaam energiebeleid dat de belangen van de samenleving en het milieu vooropstelt. Met deze benadering wordt duidelijk dat het probleem van netcongestie veel breder en complexer is dan het op het eerste gezicht lijkt. Alle betrokken partijen dienen hun verantwoordelijkheid te nemen en zich in te zetten voor een duurzame toekomst voor ons allemaal.

 

Dit is het NET niet.

Download hier onze whitepaper netcongestie!

 

Wil je meer weten over het boek dat wij schreven?

Vul dan onderstaand formulier in, dan nemen we contact met je op!


● 
Vrijblijvend antwoord   Binnen 1-2 werkdagen

"Als themamanager netcongestie help ik je graag verder!"

Bob van Bijnen

Themamanager netcongestie