Duurzaam nieuws

Ekwadraat vervoert relaties op duurzame wijze tijdens Elfwegentocht

Wat is de Elfwegentocht?

In het kader van Culturele Hoofdstad Leeuwarden wordt de Elfwegentocht georganiseerd. Het is een evenement waarbij alle mensen van 1 t/m 14 juli in Fryslân reizen met duurzame vervoersmiddelen. Het is de bedoeling dat de mensen twee weken lang geen gebruik maken van fossiele brandstoffen, zoals benzine, diesel of LPG. Het evenement is in heel Fryslân, van de Afsluitdijk tot aan de Waddeneilanden.

Ekwadraat en de Elfwegentocht?

Uiteraard reizen de medewerkers van Ekwadraat ook tijdens de Elfwegentocht fossielvrij. De leaseauto’s van Ekwadraat rijden op groen gas en op elektrisch. Er is een poolauto op groen gas en een kantoorfiets aanwezig voor medewerkers die met het openbaar vervoer of door te carpoolen op kantoor komen en vervolgens naar een afspraak moeten. Medewerkers zijn onderling aan het carpoolen. De medewerkers die wel een dieselauto hebben, rijden op blauwe (duurzame) diesel. Verder is ook de fiets een populair vervoersmiddel en komt directeur Douwe Faber zelfs te paard tijdens de Elfwegentocht.

Wij zorgen voor het vervoer!

Voor een bedrijf als Ekwadraat met duurzaamheid hoog in het vaandel en zo’n 30 medewerkers is fossielvrij vervoer vrij snel te implementeren. Bij grotere organisaties met vele medewerkers is dit soms nog een uitdaging. Daarom helpt Ekwadraat haar relaties bij het realiseren van fossielvrij vervoer tijdens de Elfwegentocht.Relaties die tijdens de Elfwegentocht een afspraak hebben met Ekwadraat en niet fossielvrij vervoer beschikbaar hebben, kunnen gebruik maken van de chauffeur in de Tesla. Bij hun kantoor of bij de overstapplaats aan de grens worden de relaties opgehaald, zodat zij in Friesland fossielvrij rijden kunnen ervaren.

 

Rijd fossielvrij met ons mee!

Relaties kunnen carpoolen met de medewerkers van Ekwadraat, zo komen er medewerkers uit onder ander Zwolle, Groningen en Sneek iedere dag in hun fossielvrije auto naar Leeuwarden. De relaties kunnen een plekje reserveren in deze carpoolauto’s door contact op te nemen met de medewerker