Duurzaam nieuws

Energiecampus Leeuwarden viert start bouw

Over Energiecampus Leeuwarden
De Energiecampus Leeuwarden is een initiatief van Koninklijke Oosterhof Holman en Ekwadraat. De afgelopen maanden is er volop voorbereidend werk uitgevoerd. Zo is de oude provinciale weg N31 circulair hergebruikt voor de aanleg van de toegangsweg en het fietspad op de campus. Uiteindelijk wordt dit hét corporate campusterrein dat groene energie levert voor eigen gebruik en aan de stad Leeuwarden. En dé locatie voor partijen die kennis delen en omzetten in experiment of productie op een goed landschappelijk ingepast campusgebied.

 

Over Energie Kenniscentrum Leeuwarden
Het Energie Kenniscentrum Leeuwarden wordt een lichtgewicht gebouw met een unieke experimentele bouw- en fundering, bovenop de voormalige stortplaats Schenkenschans. Een zelfvoorzienend pand gebouwd van circulaire materialen, dat volledig remontabel is. Het pand wordt gebouwd door bouwbedrijf Friso en installatiebedrijf ITBB en ontworpen door AchterboschZantman. Koninklijke Oosterhof Holman en Ekwadraat gaan zich vestigen in het gebouw.

 

Ondertekening samenwerkingsovereenkomst Ritsumasyl
Gisteren ondertekenden Douwe Faber van Ekwadraat, Bauke van Houten van vereniging buurtschap Ritsumasyl en Harm Beerda van Koninklijke Oosterhof Holman een samenwerkingsovereenkomst. De partijen hebben elkaar de afgelopen maanden regelmatig aan de keukentafel in het buurtschap getroffen en zijn tot goede afspraken voor samenwerking gekomen. Zo wordt er een klankbordgroep gevormd die de ontwikkelingen op de campus gaan volgen en wordt er een plan opgesteld om het buurtschap Ritsumasyl energieneutraal te maken.