Duurzaam nieuws

Etriplus en Fresh Park Venlo plaatsen 1650 zonnepanelen

De installatie heeft een productiecapaciteit van jaarlijks ruim 370.000 kWh. Daarmee wordt het grootste deel van het energieverbruik van Blue Berry World duurzaam voorzien. KiesZon is ontwikkelaar en financier voor het gehele project. Na de realisatie zorgt zij ook voor de exploitatie en het onderhoud. Naar verwachting wordt het project voor eind 2015 opgeleverd.

Bij het werken aan duurzaamheid betrekt Fresh Park Venlo zowel nieuwbouw, de bestaande bouw en het terrein zelf. “Het bestaande pand van Blue Berry World is bij uitstek geschikt om met zonnepanelen te werken. Daarbij lopen wij door de lease-overeenkomst met KiesZon geen exploitatierisico, verduurzamen we ons vastgoed en is het energietarief niet hoger dan wij nu betalen”, zegt financieel directeur Ari Franken van Fresh Park Venlo.

Frank Brandsen, directeur van Etriplus, zegt dat binnen Greenport Venlo de verduurzaming centraal staat. “We zijn met meerdere partijen in het gebied concreet bezig met de voorbereidingen van diverse projecten. Dit eerste project in Fresh Park zal binnenkort nog door diverse andere initiatieven worden gevolgd en daarmee vervullen we als Etriplus ook onze duurzaamheidsambities voor Greenport Venlo”.

Frank Heijckmann, directeur van KiesZon, vindt het plaatsen van de zonnepanelen een goed voorbeeld van verduurzaming. “Versproducten duurzaam koelen met de zon als energiebron, dat maakt de duurzame cirkel rond. Wij zijn trots dat we dit voor Fresh Park Venlo mogelijk maken. Zo werken wij aan onze toekomst, een duurzame energievoorziening voor Nederland”.

Etriplus is het eigen energiebedrijf van Greenport Venlo. Het werkt aan de verduurzaming van de energievoorziening en de verbetering van de concurrentiepositie van de ondernemers in het gebied. Etriplus treedt vooral op als ontwikkelaar van duurzame energie-oplossingen. Etriplus is in 2013 opgericht door het ontwikkelbedrijf Greenport Venlo, Alliander, Arcadis Nederland, Greenchoice en Ekwadraat.

zonnepanelen bedrijven