GreenDutch lanceert het eerste geceritificeerde

Blijvend Grasland project van Nederland

GreenDutch lanceert met haar Carbon Farming programma en 11 landeigenaren het eerste gecertificeerde Blijvend Grasland project van Nederland. GreenDutch is een initiatief van Ekwadraat Advies en VOB-Holland. Samen met landeigenaren en grondgebruikers werkt GreenDutch binnen Nederland aan lokale projecten die een positieve bijdrage leveren aan de natuur en de deelnemende partijen. GreenDutch investeert alleen in lokale projecten en levert daarmee een positieve bijdrage aan verbetering van de natuur en biodiversiteit binnen Nederland.

Het project ‘Blijvend Grasland’ richt zich op het certificeren van blijvend grasland gronden in Nederland en daarmee het realiseren van CO2-opslag in de bodem. Samen met landeigenaren en grondgebruikers creëert GreenDutch enerzijds een nieuwe verdiencapaciteit en anderzijds een bijdrage aan het verminderen van CO2-uitstoot. Door percelen blijvend grasland te houden en niet te scheuren of toe te passen voor wisselteelt wordt er extra CO2 opgeslagen in de grond. GreenDutch draagt zorg voor het contracteren van gronden, de projectorganisatie en voor het vermarkten van de certificaten naar o.a. overheden en bedrijfsleven. Tevens neemt GreenDutch een voortrekkersrol in deze nieuwe en groeiende markt. 

Inmiddels hebben zich al meerdere geïnteresseerde landeigenaren en grondgebruikers aangemeld voor het tweede en derde project Blijvend Grasland van GreenDutch. Project 3 richt zich specifiek op de provincie Brabant. 

Hielke de Rooij – deelnemer van programma 1 is als een van de eersten in Nederland ingestapt: “Wij geloven in deze ontwikkeling. We hebben blijvend grasland en willen dat ook zo houden in de toekomst. Bodemgezondheid is belangrijk voor ons bedrijf en daar past dit project goed bij. Met dit project zijn we ook betrokken bij de vernieuwing in onze sector. Zo spelen we in op de toekomst en verdienen we er ook nog aan.”

 

Heb je vragen over het project van GreenDutch?

Vul dan onderstaand formulier in, dan helpen we je graag verder!


● 
Vrijblijvend antwoord   Binnen 1-2 werkdagen

"Heb je vragen over GreenDutch? Ik beantwoord ze graag!"