Nieuwe subsidieregeling private laadinfrastructuur

Openstelling SPRILA subsidie 

Ben je bezig met het verduurzamen van je wagenpark? Dan kan het interessant zijn om ook naar de mogelijkheden voor laadinfrastructuur te kijken. Laadinfrastructuur aanleggen op een bedrijfsterrein heeft meerdere voordelen; het verhogen van de waarde van het terrein, het verbeteren van milieuprestaties en het faciliteren van laadmogelijkheid voor elektrisch vervoer van zowel medewerkers als klanten. Daarnaast kun je met laadinfra inspelen op terugleverbeperkingen als gevolg van netcongestieproblematiek door je duurzaam opgewekte energie direct te gebruiken. 

Uitdagingen bij het investeren in laadpalen 

Veel bedrijven stellen nu de investering in laadpalen uit vanwege de hoge aanschaf- en installatiekosten. Daarnaast ontbreekt vaak de kennis om de juiste laadinfrastructuur te kiezen, wat kan leiden tot inefficiëntie en hogere kosten op de lange termijn.  

De nieuwe subsidieregeling voor private laadinfrastructuur biedt hiervoor een oplossing door bedrijven te ondersteunen bij de aanschaf en installatie van laadpalen. Deze subsidieregeling vergoed zowel een deel van de advieskosten als een deel van de investeringskosten voor de realisatie. 

Over de SPRILA subsidieregeling  

  • Aanvraagperiode: 24 september 2024 tot 31 december 2024 
  • De subsidieregeling private laadinfrastructuur wordt beschikbaar gesteld voor ondernemers of samenwerkingsverbanden van ondernemers die in Nederland gevestigd zijn.
  • De regeling is ook bedoeld voor concessiehouders van openbaar vervoer.  
  • De regeling vergoed een deel van de advieskosten voor advies over de haalbaarheid, en de uitvoering van laadinfrastructuur voor elektrische voertuigen op eigen terrein.
  • Daarnaast is de subsidie bedoeld voor uitgaven aan de aanleg van laadinfrastructuur voor elektrische auto’s op eigen terrein. 

De regeling in het kort

  • Totaalbudget: € 42,2 miljoen
  • Waarvoor: advies tot max. € 3.500 per aanvraag en aanschaf tot max. € 83.393 per laadstation
  • Voor wie: ondernemers en consessiehouders openbaar vervoer
  • Aanvraagperiode: 24 september tot 31 december 2024

Neem contact op

Subsidiebedragen voor advies en aanschaf laadinfrastructuur 

  • Advieskosten: maximaal 50% van de kosten, tot €3.500 per aanvraag. Voor meerdere locaties is de maximale subsidie €10.000 per kalenderjaar. 
  • Aanschafkosten: maximaal €83.393 per laadstation (tot 350 kW). Voor concessiehouders van openbaar vervoer is subsidie mogelijk voor laadstations vanaf 600 kW. De maximale subsidie per kalenderjaar is €350.000. 

Wij helpen je bij het aanvragen van de subsidie!  

Onze adviseurs hebben brede en diepgaande kennis van de duurzame energiesector en weten welke technische maatregelen haalbaar, praktisch en effectief zijn. We begeleiden je bij elke stap van het aanvraagproces voor subsidies zoals de SPRILA. Daarnaast kijken we ook graag mee voor welke andere subsidies of regelingen je mogelijk in aanmerking komt, zoals: 

  • Subsidies voor de verduurzaming van het wagenpark. 
  • De MIA VAMIL regeling bij het aanvragen van de SPRILA aanschaf. 
  • De Subsidieregeling Publieke Laadinfrastructuur (SPULA) voor publiek toegankelijke laadinfrastructuur voor zware elektrische voertuigen. 

Tot slot zijn een aantal regelingen ook mogelijk in combinatie met de Energie investeringsaftrek, de EIA

 

Subsidies voor verduurzamen wagenpark

Subsidieregeling Emissieloze Bedrijfsauto’s (SEBA)

Ondernemers en non-profitinstellingen die een nieuwe, volledig uitstootvrije (emissieloze) bedrijfsauto wil kopen of financial leasen.  

Subsidieregeling Schoon en Emissieloos Bouwmaterieel (SSEB)

De regeling is bedoeld voor de aanschaf van en de ombouw naar emissieloze (uitstootvrije) bouwwerktuigen en bouwvaartuigen door bouwbedrijven, maar ook voor ombouw naar emissiearm. 

Aanschaf subsidieregeling Zero-Emissie Trucks (AanZET)

De regeling is bedoeld voor ondernemers en non-profitinstellingen die een nieuwe, volledig Emissieloze (uitstootvrije) vrachtauto willen kopen of financial-leasen. 

Wil je meer informatie over de SPRILA subsidie?

Neem vandaag nog contact met ons op voor een gratis adviesgesprek en ontdek hoe we je kunnen helpen bij het verduurzamen van je bedrijf.


● 
Vrijblijvend antwoord   Binnen 1-2 werkdagen

"Vragen over bovenstaande subsidieregeling? Neem dan contact met mij op!"

Reinoud Trommel

Adviseur energietransitie