088 4000 500 info@ekwadraat.com

  15 jaar ervaring   Altijd onafhankelijk advies   Innovatieve oplossingen

Energie investeringsaftrek

De fiscale maatregel Energie-investeringsaftrek (EIA) is een regeling die investeringen in duurzame energie en energiebesparing stimuleert. 

De EIA regeling werkt als een fiscaal voordeel over de investeringskosten. Hierbij zijn 54,5% (2018; 2019 45%) van de kosten af te trekken van de fiscale winst, bovenop de gebruikelijke afschrijving. Dit levert een gemiddeld voordeel op van 13,5%

De maatregelen die hiervoor in aanmerking komen zijn vastgesteld in de energielijst.


Wanneer komt u in aanmerking voor een EIA?


Voor het jaar 2018 is voor de EIA vanuit de overheid € 147 miljoen beschikbaar gesteld. Voor het aanvragen van een EIA dient u als ondernemer aan een aantal voorwaarden te voldoen:


Let op: Voor het aanvragen van de EIA heeft u eHerkenning (bedrijven) nodig. 


Waarover kunt u EIA aanvragen?


Een EIA kunt u aanvragen over een groot aantal investeringen. De mogelijkheden hiervoor zijn vastgelegd in de Energielijst. Op dit moment zijn er zo’n 280 verschillende producten waarop u een EIA aan kunt vragen.

Hierin is onderscheid te maken tussen duidelijk omschreven investeringen en maatwerkinvesteringen. 

Ook over onderzoekskosten kunt u een EIA aanvragen. Zowel de EED energie audit als het Energiebesparingsonderzoek vallen onder deze regeling. Om in aanmerking te komen dient er minimaal één van de aanbevolen maatregelen uitgevoerd te worden, binnen 24 maanden na het tijdstip waarop de opdracht voor het advies is gegeven. 

 

EIA aanvragen


Bent u van plan om een investering te doen waarop u de EIA kunt aanvragen? Dan helpen we u daar graag mee. Onze experts op het gebied van subsidiëring helpen u om een succesvolle aanvraag in te dienen. 
 

Aan de slag met de EIA
 

Benieuwd of de EIA van toepassing is op uw project? Of wilt u deze investeringsfatrek aanvragen? Neem dan contact met ons op.
 

"Ik help u graag om de optimale subsidie te verkrijgen"

Gerwin Oort

Adviseur

Toonaangevende projecten