Realisatie van zon-PV in netcongestiegebieden

Bij grootschalige zon-PV projecten kan in combinatie met batterijopslag, duurzaam opgewekte zonne-energie worden opgeslagen en efficiënt worden ingezet. Het realiseren van grootschalige zon-PV projecten is nu vaak een uitdaging vanwege netcongestie. Netcongestie treedt op wanneer er een mismatch is tussen vraag en aanbod van elektriciteit in een bepaald gebied. Dit betekent dat in het geval van netcongestie het terugleveren van duurzaam opgewekte energie of zelfs de afname van stroom van het net niet mogelijk is. Het realiseren van een zon-PV systeem lijk daardoor onmogelijk. Een batterij toevoegen biedt hiervoor mogelijkheden, maar investeren in een batterij is een grote financiële stap. 

Het Nederlandse kabinet heeft daarom aangekondigd dat er 416,6 miljoen euro beschikbaar wordt gesteld voor de installatie van batterijen bij grootschalige zonneparken en zonnedak projecten. Deze subsidie draagt bij aan de financiële haalbaarheid van een batterij bij het zon-PV project.  

Stel gebruik en levering op elkaar af met een slim elektrisch systeem 

De subsidie is gericht op het uitgesteld leveren van zonne-energie zodat de duurzame potentie van zonprojecten verder kan worden benut. In de wereld van duurzame energie is afstemming van gebruik en levering cruciaal. Met behulp van een slim elektrisch systeem kun je als grootzakelijke gebruiker efficiënt omgaan met duurzaam opgewekte zonne-energie, zelfs tijdens netcongestie. Hierbij is begeleiding van experts essentieel, zodat je het maximale uit dit systeem kunt halen.  

Waarborg de toekomstbestendigheid van je zon-PV project met een batterij 

De integratie van batterijopslag geeft jou als grootgebruiker meer controle over de energievoorziening. Daarnaast vergroot een batterij de betrouwbaarheid van levering en kun je voldoen aan de continu veranderende duurzaamheiddoelstellingen en wet- en regelgeving. Het inzetten van batterijen biedt ook mogelijkheid om opgewekte energie strategisch te benutten en daarmee om te gaan met netcongestie. Laat vooraf een gedegen onderzoek uitvoeren om te kijken waar de mogelijkheden liggen voor jouw groei- of elektrificatieplannen.  

Bekijk de passende diensten voor het realiseren van jouw zon-PV project 

  1. Haalbaarheidsstudie: we voeren een haalbaarheidsstudie uit om te kijken naar de technische, financiële en de juridische haalbaarheid van jouw zon-PV project. We kijken daarbij naar de uitdagingen en mogelijkheden rondom netcongestie, waarbij batterijopslag tot de mogelijkheden behoort als potentiële oplossing.  
  2. Energieanalyse: we doen een gedetailleerde energieanalyse om inzicht te krijgen in de opwek van duurzame energie en verbruik. 
  3. Vergunningen & subsidies: van het aanvragen van vergunningen tot het identificeren van subsidies. We kijken welke vergunningen er nodig zijn en we scannen of jouw project voor deze subsidie (of andere subsidies) in aanmerking komt. 
  4. Inkoopbegeleiding: wij begeleiden je door het proces en helpen je de perfecte systeembouwer te vinden. 
  5. Bouwbegeleiding: vanaf het begin tot de eindstreep zorgen wij voor de kwaliteit van jouw zon-PV project, inclusief de noodzakelijke keuringen en inspecties na oplevering. 

Onze experts begeleiden je bij het realiseren van jouw zonnepark- of zon-op-dak project in netcongestiegebied. Wij hebben de kennis en ervaring om het project te laten profiteren van de nieuwe subsidiemogelijkheid en om de implementatie van batterijopslag soepel en effectief te laten verlopen. Wil je een zon-PV project realiseren maar heb je te maken met netcongestie? Wij kijken graag samen naar de mogelijkheden. 

Wil je meer informatie over de mogelijkheden? 

Vul onderstaand formulier in, we nemen zo snel mogelijk contact met je op!


● 
Vrijblijvend antwoord   Binnen 1-2 werkdagen

"Wil je ook verduurzamen? Neem dan contact met mij op!"

Petra Wassenaar

Sales- en projectmanager

Samen meer betekenen voor de wereld van morgen!